Преминете към основното съдържание

Жените от първата линия

ЕМЕЛИН ПАНКХЪРСТ
Включена в класацията на Time за 100-те най-важни хора на XX век, тя е лидер на британското суфражетно движение. През целия си живот се бори за това, жените да получат право да гласуват. Отдадена е и на борбата за полово равенство в обществото, като основава Women Social and Political Union (WSPU). Панкхърст умира през 1928 г., няколко седмици преди жените официално (след 21 г. възраст) да получат право на глас.

4 от 22

ЕМЕЛИН ПАНКХЪРСТ Включена в класацията на Time за 100-те най-важни хора на XX век, тя е лидер на британското суфражетно движение. През целия си живот се бори за това, жените да получат право да гласуват. Отдадена е и на борбата за полово равенство в обществото, като основава Women Social and Political Union (WSPU). Панкхърст умира през 1928 г., няколко седмици преди жените официално (след 21 г. възраст) да получат право на глас.

© gettyСвързани статии
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser