Преминете към основното съдържание

Жените от първата линия

РУТ БЕЙДЪР ГИНСБЪРГ
Съдия във Върховния съд на САЩ и вечен борец за правата на жените, тя е една от живите икони на феминизма. Рут Бейдър Гинсбърг е възпитаник на Харвардския и Колумбийския университет, втората жена съдия във Върховния съд и първата жена от еврейски произход във Върховния съд. Включва се в движението за еманципация на жените още когато е много млада и продължава активно да работи в тази посока и днес, когато е на 84 години. „Докато мога да върша работата си на пълни обороти, ще бъда тук“, казва тя в речта си в Института в Сънданс. Тя е вдъхновение за жените и модел за подражание.

8 от 22

РУТ БЕЙДЪР ГИНСБЪРГ Съдия във Върховния съд на САЩ и вечен борец за правата на жените, тя е една от живите икони на феминизма. Рут Бейдър Гинсбърг е възпитаник на Харвардския и Колумбийския университет, втората жена съдия във Върховния съд и първата жена от еврейски произход във Върховния съд. Включва се в движението за еманципация на жените още когато е много млада и продължава активно да работи в тази посока и днес, когато е на 84 години. „Докато мога да върша работата си на пълни обороти, ще бъда тук“, казва тя в речта си в Института в Сънданс. Тя е вдъхновение за жените и модел за подражание.

© gettyСвързани статии
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser