Преминете към основното съдържание

Жените станали жертвa на насилие споделят защо са мълчали до сега

Защо #MeToo не се появи преди 10 години
© iStock

Жертвите на сексуален тормоз въведоха нов хаштаг в социалните мрежи, чрез който започнаха да разказват защо не са съобщавали за инцидентите си на полицията и не са се обръщали за помощ от закона.

Последвалата вълна от туитове е в отговор на американския президент Доналд Тръмп. В поста си той се обърна към професора по психология Кристин Блеси Форд, която също е била жертва на сексуално насилие и заяви, че е тя е трябвало да осъди насилника незабавно, а не да крие това от 2012 година. 


#MЕTOO: ВСЯКА ТРЕТА ЖЕНА В ЕВРОПА Е ЖЕРТВА НА ТОРМОЗ И НАСИЛИЕ


След изявлението на американския президент, много потребители започнаха да разпространяват своите истории с хаштаг #WhyIDidntReport като обясняваха психическото състояние на жертвата, кято не само, че може да сподели за насилието в полицията, но дори не може да повярва на случилото се. Много жени пишат за това, че са искали просто да изтрият от паметта си случилото се и никога да не повдигат този въпрос.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser