Преминете към основното съдържание

Женските гърди изискват специални грижи

Кожата на гърдите е много фина, бедна на себум и чувствителна към слънцето. С времето тя се дехидратира и изтънява още повече, ако не се вземат мерки за овлажняването й.
© getty

Вертикалните бръчки, които се появяват между гърдите, са свързани главно с въздействието на ултравиолетовите лъчи. През лятото използвайте всекидневно за деколтето крем с фактор 20, но ако сте на слънце за по-дълго от час, ви е нужен фактор 30 или 50.

Препоръчва се всеки ден да мажете гърдите си със специален крем за стягане на кожата, богат на активни съставки, които стимулират възстановяването на еластичните тъкани. За да подсилите стягащия ефект, дръжте крема в хладилника. При нанасянето му започнете от долната част на гърдите и с цели длани го разнесете нагоре към раменете и шията. След това разменете ръцете – с лявата масажирайте дясната гърда и обратно. За 1 минута кръвообращението ще се подобри и кожата на гърдите ще бъде освежена.

Прекалено резките промени в теглото поради диети или бременност водят до стрии. Ако при това кожата не е достатъчно еластична, стриите стават факт.

Бъдете особено внимателни по време на бременността и се стремете да не наддавате прекалено много килограми. От диетите избирайте тези, които водят до постепенно отслабване. В критични периоди използвайте кремове против стрии на базата на готу кола или витамин А, който обаче не се препоръчва по време бременност.

Как да си изберете сутиен според формата на гърдите

Галерия

Как да си изберете сутиен според формата на гърдите

7 типа женски гърди и съвети за избор на правилното бельо.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser