Преминете към основното съдържание

JEREMY? излизат на красива сцена с червени завеси

Музикантите качват нивото с нов албум и промо концерт във Военния клуб навръх петък, 13-и. Вижте какво издават за работата си по песните в него

Крилатият герой от арт дизайна на първия албум на JEREMY? долита отново, за да ни подари нова порция храна за душата – под формата на нов албум на групата, определян от музикантите като концептуално продължение на предишния.

Стилистичната връзка между двата е подчертана тъкмо чрез избора на същия художник за обложката – Кольо Карамфилов, но този път той рисува героя си с едно стъпало по-високо и поглед нагоре.

JEREMY? – част две

А JEREMY? са готови да ни покажат, че вдигат летвата не само чрез визията на албума, но и по отношение на сценичното си присъствие.

Официалната промоция на JEREMY? (II) е обявена за следващия петък, 13 април, и ще се състои на красивата сцена с червени завеси на Военния клуб в София. Идеалното място за един цялостен спектакъл със светлини, ефекти и смислова последователност между парчетата.

И ако се чудите дали ще чуете своето любимо, което и да е то – бандата обещава да изпълни всички свои авторски песни, включително и новите пет от албума, който ще промотира. В него е включен и официалният кавър на You're the Voice, представен и като видеосингъл в края на миналата година.

Предстои и излизането на втори такъв, броени дни преди концерта във Военния клуб. Новият видеосингъл ще е към песента Go or Fall и отново е дело на Clamer Studio.

Песните посвещения

Всички текстове на песните от новия албум пък са написани от Гергана Нойкова, която издава, че работата ѝ с фронтмена на групата – Ерсин, по избора на точните думи винаги е наситена с емоции.

„Този път има две песни посвещения“, казва Гергана. Едната е Nothing or Less, посветена на Крис Корнел, а другата – On and On, за която от JEREMY? се шегуват, че е първата песен за обяснение в любов в множествено число, тъй като е посветена на публиката.

„Вече изпълнихме новите песни 1-2 пъти пред публика и сме убедени, че се харесват. Това е най-важното за нас“, коментират музикантите.

„Има още песни, с които сме готови и които, като всеки, който се занимава с изкуство, харесваме най-много, но не можем да включим точно в този албум – продължението на дебютния. Стилистично не пасват, няма да стои цялостно. Тези песни, които издаваме сега няма да бъдат включени в друг албум. Вероятно е по-късно да преиздадем директно двата (дебютният и този) заедно в две части или на две плочи, например. Но има време и за това.“

Преди и сега

„Докато работехме по дебютния албум и малко след излизането му, събрахме много вдъхновение и новата музика естествено започна да извира. Когато видяхме колко много хора си купиха и слушат първия ни албум, разбрахме, че е време да помислим за втория и всичко, което искаме да представлява истинското JEREMY? присъствие на сцена.

 

 

 

 

A post shared by JEREMY? (@jeremyband) on

 

Известно време отсявахме какво звучи като JEREMY? сега, какво звучи като JEREMY? преди и утре и се спряхме на тези 6 песни, които да завършат кръга, и да постигнем идеалната форма, или поне да се доближим до нея още повече.

Хората, които са с нас от самото начало, нашите фенове, знаят колко време и ресурси ни отнема да запишем една песен – например, както беше с Fake Fruits, но вярваме, че разбират защо се налага това. Всяка песен, която достига до тях във финален вариант – като сингъл или като част от албум, е там, защото искаме те да я чуят точно такава и защото вярваме, че те заслужават всички усилия.“

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser