Преминете към основното съдържание

Как ангелите постигат божествените си тела?

Освен ангелско търпение, вижте какво още е нужно за "ангелската" диета
© Instagram

Съществуват няколко теории за това как е получил името си режима на хранене на моделите, дефилиращи в шоуто на Victoria's Secret. Една от тях е, че именно благодарени на него, моделите са окрилени като ангели. Според друга версия името на ангелската диета идва от книгата „Ангелска храна: здравословни рецепти за божествени тела“ на шеф готвача Чери Сория. Книгата съдържа формули за леки и безобидни за фигурата ястия и инструкции за приготвянето им стъпка по стъпка.

Основа

Отдъхнете си, защото броенето на калории няма място в ангелската диета и е напълно без значение. В случая с ангелите намаляването на теглото става за сметка на обема на порциите и храненето предимно с протеини. Смята се, че на фона на ограничените въглехидрати, протеините могат да активират изгарянето на мазнините, без да се отрази това на мускулната маса. Така може да се храните с по-малки порции, но да се чувствате сити. Ако съблюдавате графика на хранене, ще промените метаболизма си и ефектът ще бъде дълготраен.

Резултат

Според повечето обикновени жени, които са прилагали „ангелската диета“ за 13 дни са свалили около 4 кг. Изчакайте да минат празниците и преминете към този начин на хранене като разтоварване. Диетолозите обаче предупреждават, че подобно изпитание на организма може да прилагате само веднъж годишно.

Количествата течности

Течностите са необходими и специалистите препоръчват не да се намаляват, а да заместват дори храненето. Важно е да пиете течност със стайна температура. Водата ще ви спасява особено по време на пристъпите на глад в първите дни. Основното правило е да не пиете вода по време на хранене, а преди това или поне един час след това. 10-12 часа преди самото шоу на моделите е забранено да поемат течности, за да изглеждат телата им по-релефни.

Забрани

„Вселенското зло“, според съставителите на ангелската диета, е захарта. Това е единственият продукт, който е категорично забранен по време на периода на отслабването. В ястията, дори в салатите, солта трябва да се ограничи до минимум, а със зехтина – по-внимателно.

© Instagram

В допълнение

Само с храна обаче не се постига „ангелско“ тяло. Хранителният режим е съпроводен от тренировки. Те са съставени от аеробни и силови упражнения минимум два пъти седмично. Храна + спорт +... Третото звено е ежедневният дрениращ масаж на тялото.

След грандиозното събитие

Прекратяването на „ангелската диета“ трябва да става много внимателно – не се нахвърляйте веднага върху храната, която през този период е била забранена. Обемът на порциите трябва да се увеличава постепенно, както и калорийната стойност на храната. Така ще може да съхраните ефекта по-дълго.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser