Преминете към основното съдържание

Как цветът на спалнята се отразява на секса?

А и на някои други неща
© iStock

Следващия път, когато решите да пребоядисате спалнята си, помислете добре какъв цвят да изберете за стените. Оказва се, че това може да има голямо значение за сексуалния ви живот.

До този извод стига проучване сред 2000 двойки на сайта за пътешествия Travelodge. Оказва се, че тези, чиито спални са с карамелени на цвят стени, са с най-активен интимен живот и правят секс около 3 пъти седмично.


3 ПРАВИЛА ЗА НЕЗАБРАВИМ СЕКС


Изненадващо червеният цвят убива страстта, като в спалните в този нюанс най-рядко се чуват викове от удоволствие.

Но защо карамеленият нюанс възбужда апетита за секс? Според проучването причината за това е, че интуитивно свързваме този цвят с шоколад, който е един от най-силните афродизиаци. 

И още интересни данни от проучването: в сините спални се спи най-много - средно по около 7 часа и 52 минути. Следват жълтото и оранжевото, като последното стимулира хранителната система. Собствениците на сиви спални пък най-често пазаруват онлайн и може би заради това имат най-кратък сън.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser