Преминете към основното съдържание

Как да бъдем по-щастливи в брака...

Ако се чудите как да подобрите отношенията с половинката си, ето някои дребни неща, които ще окажат голямо влияние върху щастието ви.

Количеството е с предимство пред качеството в секса

Когато съпрузите не правят секс редовно, те могат да загубят физическа връзка. Ето защо дългите прелюдии и сложни композиции е добре да бъдат заменени с няколко минути секс. Редовното отдаване на физически ласки ще събуди апетита ви и за „нещо пò така“ в леглото.

Прегръщайте се 2 мин и се целувайте 30 сек всеки ден

Често целувките и прегръдките стават механични и бързи в дългогодишните връзки. Но те не предлагат същите ползотворни усещания, които са резултат от по-продължителния допир. Окситоцинът, химическо вещество, което се отделя, когато се докосваме, свързва хората емоционално.

Разходете се заедно

Ако се опитвате да решите нещо важно за семейството, не само че чистият въздух ще изчисти ума ви, но и самото ходене в една и съща посока може да ви помогне да се почувствате сякаш сте екип и крачите към общото си бъдеще.

Изравнете консумацията си на алкохол

Двойките, които пият заедно, остават заедно... май така излиза според проучване на американски университет. Половината от брачните двойки, състоящи се от голям любител на чашката и човек, пиещ само по малко, са завършили с развод, докато процентът на окончателни раздели при съпрузите, употребяващи алкохол в равни количества, е едва 30. Може би просто защото тези със съизмеримите навици имат един повод по-малко за сериозни скандали.

Седнете един до друг в ресторанта

Може да сте склонни да заемете място срещу партньора си, но това е по-агресивна позиция. Когато сте един до друг, мъжът ви може да ви прегърне или да постави ръка на коляното ви, а вие можете да шепнете в ухото му. Това е по-приятелско и много по-интимно разположение.

Запишете добрините му

Може би той е напълнил резервоара на колата ви, без да сте го молили, или ви е донесъл цветя без основателна причина. Веднъж на ден, в продължение на седмица, тайно записвайте нещо, което вашият мъж е направил и което ви е развълнувало. Често, особено в дългосрочни отношения, пренебрегваме малките неща, които нашите партньори правят за нас. Воденето на списък помага да се чувствате благодарни за ежедневните благословии на брака, а споделянето на този списък с партньора ви ще го накара да се почувства специален.

Насрочете си вечери за гледане на романтични комедии

Според проучване гледането на филми за лични взаимоотношения и обсъждането им, е също толкова ефикасно за намаляване на процента на разводите, колкото и придобиването на умения за управление на конфликти и проява на състрадание.

Изключете мобилните си телефони

Този съвет изглежда доста интуитивен, когато се опитвате да засилите връзката си с някого, но често се пренебрегва. Телефонът отнема от настоящия момент и е проява на неуважение към партньора, дори и да не смятате така. Взирането в екрана показва, че не се интересувате от човека до вас и ставащото в момента. Препоръчително е да си заделяте редовно време насаме, в което телефоните да не присъстват.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser