Преминете към основното съдържание

Как да хидратирате косата у дома?

8 продукта за коса с блясък и сила през лятото
© iStock

Хидратирането на косата започва с хидратирането на кожата на главата. Много маски за коса предлагат обаче качествена нощна грижа за овлажняване на косата. Според някои специалисти нощем трябва да нанасяме крем не само на кожата на лицето, но и на кожата на главата. Много нощни серуми се борят с антиоксидантите и съдържат овлажняващи компоненти като витамин Е, кофеин, биотин и корен от джинджифил. През лятото е добре да се погрижите за баланса на кожата на главата не само през деня, но и през нощта.

1. Ползвайте добър спрей за термозащита. Този продукт не е просто маркетингов трик. Той съдържа полимери, които разсейват топлината от главата и пречат на пресушаването на косата.

2. Хидратиращата маска за коса е много важна. В периоди, в които усещате косата си суха, добре е да ползвате тази маска два пъти седмично. Дръжте я около 7-10 минути на главата си и избирайте такава, която съдържа подхранващо арганово масло. Това гарантира здравословен блясък и гъвкавост.

3. През лятото косите се замърсяват по-лесно. Но не бързайте да купувате шампоан за мазна коса. Подобен продукт е за тези, които имат този проблем през цялата година. Ако омазняването се появява само в жегите, специалният шампоан само ще пресуши кожата и може да предизвика пресушаване.

4. През лятото е добре да забравите за продуктите с обогатени текстури. Когато избирате измиващ продукт за коса през лятото, гледайте да е от овлажняваща линия, а не подхранващ или възстановяващ. Най-добре избирайте шампоани за дълбоко овлажняване.

5. Балсамът за коса действа бързо, но не бързайте да го отмивате. Загърнете косата си с кърпа и оставете да подейства примерно три минути. Парата от горещата вода предизвиква по-доброто действие на балсама и овлажняването на косъма по-добре. Ако оставите обаче балсама да действа 15 минути (като маската), рискувате да изглеждате като мокра котка дори и след като сте измили косата си обилно с шампоан.

6. Не пренебрегвайте защитата от слънцето. За тънки коси е добре да ползвате лек спрей, който няма да утежнява космите. За по-гъстите коси са специалните кремове, които се нанасяте в малки количества върху косите. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser