Преминете към основното съдържание

Как да имаме цветен сезон вкъщи с малко усилия

Не, никой не говори за пребоядисване и мащабни промени! Достатъчни са няколко нови и ярки попълнения в интериора
Цветен сезон вкъщи: идея от Tom Tailor (tom-tailor.com).
Цветен сезон вкъщи: идея от Tom Tailor (tom-tailor.com). © PRESSLOFT.COM

За да събудите дома от зимен сън, не ви трябва огромен бюджет. Всичко е постижимо с малко повече находчивост и стилен подход към детайлите. Ваш най-верен съюзник за пролетното освежаване са тъкмо те – колкото по-ярки, толкова по-добре!

Разбира се, за да изглежда всичко като пипнато от професионален дизайнер, има няколко основни правила. Цветните акценти стоят най-убедително на фона на премерено като стил базово обзавеждане. Стените и масивните мебели, като дивани, легла и библиотеки, е за предпочитане да са в неутрална гама или в няколко преливащи нюанса. Тогава можете да се развихрите с пълна сила при добавянето на индивидуалност.

Първа стъпка обикновено са разноцветните декоративни възглавници. За още по-пролетно настроение можете да подберете и десени на цветя. Нашият съвет е да не спирате до тук. Подчертайте основния от акцентните цветове, като го използвате и на други места в стаята. При идеята, която си харесахме от Tom Tailor, това са завесите и модерната висяща лампа, а при Artfinder похватът е постигнат със съчетаването на ярък стол и няколко произведения на изкуството, окачени точно над него.

© PRESSLOFT.COM, Идея от Artfinder (www.artfinder.com).

В кухнята сме!

Притегателен център за всички вкъщи, зарядът на дома винаги тръгва от нея. Затова се погрижете да добавите островчета цвят и тук. Например, като замените старите купи с нов, цветен комплект като керамичното предложение на Sisters Guild – с няколко размера купи, които веднага ще влязат в употреба, било то за бърканите яйца в понеделник сутринта, или за неделните палачинки.

© PRESSLOFT.COM, Диспенсъри за кетчуп и горчица Spinning Hat от Yellow Octopus (www.yellowoctopus.com.au).

Ако предпочитате по-оригиналните решения, какво ще кажете за диспенсъри за кетчуп и майонеза във формата на големи пастели? С тях сте готови да изпишете креативността си и върху собствената ви храна.

© PRESSLOFT.COM, Лампи Cacio&Pepe в колекцията be.pop от In-es.artdesign (www.in-es.com).

В случай, че обичате предметите, които живеят втори живот, ще се влюбите и в идеята да направите лампа от старото ви ренде. Като го пребоядисате, естествено! Нас обаче не ни бива с тока, затова пък открихме лампите рендета Cacio&Pepe, които могат да се ползват както като настолни, така и като висящи или стенни лампи.

© PRESSLOFT.COM, Плодовете и зеленчуците като цветен акцент.

Задайте тон, като подредите в отделни купи плодове или зеленчуци – с различен цвят във всяка. Комплектът висящи кошници от The Contemporary Home (www.tch.net) може да се използва също като цветарник или за съхранение на други продукти, включително и козметика.

 

Пролетта в краката ни

Килимът е един от най-сигурните начини да преобразите дадена стая. Но изборът му може да се окаже сложна задача, ако интериорът ви е по-капризен. Прекалено пъстрите шарки ще вдъхнат живот на семпло обзаведените помещения – като предложението на цветя от TheRugSeller.co.uk. Ярките, почти неонови десени пък са подходящи за иначе студения скандинавски дизайн.

© PRESSLOFT.COM, Килим от TheRugSeller.co.uk (www.therugseller.co.uk)

Дяволът носи... еленови рога

Цветни обувки, които не носите, но ви е жал да изхвърлите? Ето че и те могат да се включат в пролетното преобзавеждане. Поставете в тях нещо за тежест и ги поставете на лавицата вместо стопери за книги. Идеята е на The French Bedroom Co (www.frenchbedroomcompany.co.uk), които намират ново приложение и на ловните трофеи. Еленските рога са чудесен начин да изложите на показ бижута, шапки, очила и други аксесоари.

© PRESSLOFT.COM, Еленските рога са чудесен начин да изложите на показ бижута, шапки, очила и други аксесоари.

Вижте още идеи за цветни акценти в интериора:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser