Преминете към основното съдържание

Как да изглеждате 10 години по-млади от възрастта си?

Доза безгрижие и слънцезащитен крем са част от грижите за младостта

© iStock

Много жени (предимно) мечтаят да изглеждат по-млади от биологичната си възраст и са готови да жертват личното си щастие и значителна сума, за да преследват химерата на младостта.

Факт, младежката визия може да осигури много предимства в живота, но не си струва да разчитате само на генетиката, начинът на живот и навиците ви значително помагат за забавянето на вътрешния ви часовник.

Ето как.

#1. Старайте се да поддържате едно и също тегло – това е залог за красива фигура и стегнат контур на лицето. Редовното ходене и всякакви видове натоварване на мускулите ще запазят еластичността им.

#2. Здравословно дълъг сън – той е в основата на младостта. Най-ефективният е между 22 ч и 02 ч. - именно по това време става мистичното презареждане на акрите ни с енергия.

#3. Спането по гръб ще ви осигури кожа на лицето и осанка като на древногръцка богиня!

#4. Хранете се малко, но често и разнообразно. Пълноценното и редовно храненене само насища организма с всички важни витамини и елементи, но да спести и много енергия за възстановяване на клетките.

#5. Кислородът е ваш приятел. Ежедневните разходки на свеж въздух променят цвета на лицето и така кожата излъчва здраве!

#6. Винаги защитавайте кожата си срещу UV-лъчи, носете слънцезащитни очила в слънчевите лъчи. Не забравяйте за кожата на ръцете и деколтето.

#7. Мимическите бръчки състаряват дори и 30-годишните! Създайте си навик да контролирате мимиките си, но искрената усмивка е най-доброто упражнение за младост!

#8. избирайте козметика за грижа, която способства синтеза на собствен колаген. Изотретиноин, алфа хидрокси киселина в концентрация по-голяма от 8% помага за видимо и дълбоко хидратиране на кожата. Слънцезащитните продукти с овлажняващи формули помагат да съхраните тена си по-дълго, без да вредите на кожата си.

#9. Откажете тютюнопушенето. Но заедно с това избягвайте и негативните емоции. Редовната медитация и позитивно отношение създават истинско чудо.

#10. Да помагате и да създавате позитивни емоции, създава щастие. А щастието се отразява на лицето на всеки и променя излъчването.


messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser