Преминете към основното съдържание

Как да изкарате щастлива ваканция с любимия си?

Почивката с партньора има своите правила
© iStock

За да не превръщате дългоочкаваната почивка в истински кошмар за двама ви, необходимо е да се научите да избягвате конфликтните ситуации и разочарования. Ако спазвате определени правила, това време може да бъде истинска наслада.

Първо, обсъдете как си представяте съвместната ваканция и какви са предпочитанията на всеки. Струва си да поговорите за целите на всеки от вас: да се скриете от чужди очи или да откриете нови места за спорт и за забавление. Често това се разбира именно по време на почивката, което води до истински скандали. Подобни въпроси е добре да обсъждате в романтична атмосфера или в приятелска обстановка.

Когато мястото е определено, може да направите предварително план за действие. Не е задължително да го спазвате, но в хода на разговора ще узнаете какво си представя всеки, а може да ви хрумнат и нови идеи. Важно е да оставите един на друг свободно време за лични предпочитания, които на другия не са любими, ако има такива.

Предварително трябва да се уговорите всички служебни ангажименти да бъдат на заден план, наистина! Те са една от най-честите причини за конфликт в двойката по време на отпуск.

Важно е също да се уговорите с партньора си да не обсъждате неприятни или спорни теми по време на ваканцията си. Обикновено няма как да избегнете напрежението в подобен разговор.

При някои хора почивката провокира стрес, свързан със смяната на обичайното място за пребиваване и на обичайния ритъм на живот. Това може да влоши настроението и да провали почивката такава, каквато сте си я представяли. Не упреквайте партньора си за малките неразбории, които впоследствие ще предизвикват единствено усмивки у вас.

Преди да заминете, важно е да обсъдите сумата, която ще похарчите за почивката. Определете всеки с какви лични финанси ще разполага, за да не стават скандали за един сладолед в повече или за един коктейл допълнително.

По време на почивката може да промените начина, по който изкарвате личното си време и може да покажете други страни от характера ви или от сексуалността ви дори. Правете го внимателно, за да не шокирате партньора си с ново и непознато за него лице. Не провокирайте ревност!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser