Преминете към основното съдържание

Как да изправяте косата си без сешоар и преса?

Този универсален начин е незаменим през зимата
© iStock

Зимата е сезон, когато косата има нужда от екстра грижи. Причините са няколко – вълнени шапки, сух въздух, студ, вятър... Списъкът може да продължи дълго. Но това не трябва да спира притежателките на красиви коси да ги носят пуснати, дори и да ги подлагат на изправяне. Важно е това да става, без да използват сешоар или преса.

Изберете правилния шампоан или балсам за коса

Избирайте продукти, на чийто етикет е указано, че са за права коса. Ползвайте най-добре балсам, който не се измива, масло за коса или каквото предпочитате средство за хидратиране на косата.

Подсушавайте добре косата си с кърпа

Най-лесно изправянето на косата без помощта на сешаор става при тънки коси със средна дължина – за тях обикновено е достатъчно да се обтрият добре с кърпа за по-дълго време. Най-важното е да го правите правилно. Попивайте водата от кичурите с кърпа, която движите в посока от корена към края на косъма, като в никакъв случай не търкате косите си между дланите. Това може да увреди структурата на косъма. Освен това той няма да остане изправен, а ще се начупи.

Решете косата си до момента, в който тя изсъхне

След като попиете водата от кичурите коса, на всеки няколко минути я решете. Така не само ще ускорите изсъхването й, но и ще я направите по-гладка. Ако имате естествено чуплива коса е добре, да сложите малко продукт за изправяне на косата или масло за овлажняване на върховете на кичурите. Така те ще се изправят под натиска на тежестта си.

Увийте косата си около главата

Този метод е особено подходящ за тези, които обичат да мият косата си вечер. Докато косите ви са още влажни, разделете ги на едри кичури и ги завийте нагоре или отстрани около главата и ги закрепете с фиби. След като изсъхнат напълно, ги разпуснете. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser