Преминете към основното съдържание

Как да ни е топло, без да ни е прекалено горещо под есенните слънчеви лъчи

Сезонът на напластяването предлага стилни комбинации, в които да се чувставате комфортно, независимо от температурните амплитуди
© IMaxTree

Първите дни от есента са коварни и ни карат да се впуснем в едно истинско приключение, когато говорим за облеклото ни.

Често утрините са мразовити, следобедите - слънчеви, а вечерите, придружени от дъжд. Подобно непостоянно време ни кара да се замислим как да се облечем в първите дни на пролетта. И отговорът е ясен: най-подходящият стайлинг за подобно време се нарича обличане чрез напластяване.

На пръв поглед това може да не ви говори нищо, но реално е доста простичко и хитро решение за първите дни на есента.

Така ще имате възможността да бъдете подготвени за всякакъв тип метеорологични условия, а единтвеното нещо, което трябва да направите да премахнете някоя от дрехите, с които сте облечена.

Първото правило е задължително да подберете памучни тениски, ризи, или тънки блузи от естесвени материи.

Върху тях можете са сложите жилетка или блейзър без копче. Ако сте се спрели на вариант блуза с отворено деколте, добавете шал-фишу за врата. По този начин ще си осигурите комфорт и същевременно с това ще дадете завършен вид на визията си. 

Денимът си остава един от най-подходящите варианти за ежедневна визия.

Може да изберете модел с висока талия, който освен, че е тренди, ще ви осигури защита и комфорт в една от най-слабите зони на жената, а именно кръста и коремната област. За перфектно съчетаване добавете ефектен тренч в пастелни цветове, дълъг шал и блуза с поло яка. 

Добре е да се съобразите не само с дължината на роклята, но и с дължината на панталона през следващите няколко месеца.

Понякога всичко зависи от материята им – ако сте избрали по-дълъг ефирен панталон, може да изберете по-тежка материя за горната част и да се възползвате от ефекта на контрастните текстури.

В галерията от снимки ви очакват много street style предложения от улиците на световните модни столици. Вижте ги: 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser