Преминете към основното съдържание

Как да носим черно, без да изглеждаме скучно

Съвети как да носим черно отгоре до долу
© imaxtree

"Няма друго черно освен черното", е казал Ив Сен Лоран. Според Карл Лагерфелд "една жена никога не е прекалено облечена или недостатъчно облечена с малка черна рокля". Рикардо Тиши твърди, че черното винаги е елегантно. 

Висшата мода открай време обожава черния цвят, приписвайки му значението на фатално изкушение. Жените вамп и донжуановците носят черни тоалети с цел да съблазняват жертвите си. Фаталните красавици обличат "малката черна рокля", за да грабнат от пръв поглед сърцето на избраника си. Холивудските актьори обичат да носят черно по време на важни награждавания като Оскарите, Еми и Златен глобус. Черният цвят е категоричен и агресивен и винаги е печеливш на фона на цветните тоалети.

Класически, делови, екстравагантен и еротичен, той подхожда на всеки, стига да се избере тоалет, който да пасва идеално на ситуацията.

Черният цвят може да се съчетае с целия спектър на нюансите. Въпреки това той потиска някои цветове, а с други контрастира добре. Приглушените комбинации изглеждат добре за ежедневно облеко, докато контрастните комбинации ще ви помогнат да създадете безупречен стил - идеален за важни бизнес срещи и специални поводи.

Митове за черния цвят

За съжаление, има много предразсъдъци около ахрономатичния цвят и това до голяма степен се дължи на неговия утилитаризъм. Много жени и мъже избират черни дрехи и аксесоари не като модно изявление, а заради практичността.

Най-честото погрешно схващане е, че черното вталява. Това отчасти е вярно, но само когато визията е съразмерно подбрана. Черният цвят не скрива недостатъците на фигурата, а на тъмните дрехи всички гънки и петна перфектно се виждат и ако дрехите не са в подходящия размер или са зле изгладени, атуфитът ще загуби своята елегантност.

"Черното е скромно и същевременно арогантно. Черното е мързеливо и лесно - но мистериозно. Но най-вече черният цвят казва това: аз не те притеснявам - не ме притеснявай и ти."  Йоджи Ямамото

Много стилисти и дизайнери този сезон наблягат на total look в черно. Той е много популярен особено в есенно-зимните колекции, където можем да видим много матирана и лакирана кожа, винилови дъждобрани и поли и блузи от черен кашмир. Има много текстури за сглобяване на хармонична визия дори в един цвят.

Ако сте решили да заложите на черно от глава до пети, то е добре да комбинирате неща от сложна кройка или такива с богата текстура.

Разгледайте галерията за повече идеи:

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser