Преминете към основното съдържание

Как да обзаведете бебешката стая?

Мислете по-скоро какво ще бъде удобно за вас
© iStock

Първата година е времето, в което детето ви въобще не се интересува каква му е стаята. Затова направете я такава, че да е удобна за вас, но все пак да прилича на детска стая. Трябват ви кошара, шкаф за дрехи, място за повиване и удобно кресло, където да хранитебебето.

Препоръчваме ви на пода да сложите мек килим, на който да детето да си играе. За декорация можете да изберете едноцветен тапет или такъв на точки, но не ви препоръчваме всичко да е в розово или синьо. Да, нека има детайли, които подсказва пола на детето, но не прекалявайте. На стената можете да сложите картини с детски илюстрации. По принцип е добре да свиквате бебето да спи в пълна тъмнина, но ако се притеснявате или имате нужда от леко осветление, когато ставате през нощта, можете да сложите от детските лампи във формата на облаче или балон.

И един последен съвет – съобразявайте всичко в стаята (а и в дома) с факта, че детето ви няма вечно да бъде неподвижно. В един момент то ще започне да се изправя по мебелите и така всичко, което е на неговата височина, може да бъде опасно или счупено.

Вдъхновете се от идеите ни в галерията.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser