Преминете към основното съдържание

Как да подготвите кожата си за първия тен през пролетта

Основни правила за равномерен секси цвят на кожата
© iStock

До летния отпуск има още месеци, но златистият тен може да бъде секси още сега. Макар че, кого залъгваме – искаме да го имаме винаги. След цялата информация за рак на кожата, която ни залива отвсякъде, се пазим от солариума като вампир от чесън. Замислете се – имате достатъчно финанси, имате и ръце – защо не опитате автобронзант? Макар че и с този продукт някои прекаляват.

За да избегнете смешните ленти и далматинските петна по кожата, трябва да спазвате няколко прости правила. Няколко дни, преди да нанесете продукта, е добре да овлажнявате кожата на цялото тяло – така ще я предпазите от изсушаване след това. Не игнорирайте ексфолиантите и пилинга за тяло. Направете епилация от по-рано. Внимателно проверете тялото си: по него не трябва да са останали следи от вода или от крем. Това е недопустимо – може да направи тена ви неравномерен. Не прекалявайте в областта на лактите, коленете и кожата между пръстите. Там тенът се проявява максимално интензивно.

Някои предпочитат да нанасят автобронзанта с голи ръце, а други – с ръкавици. Във всички случаи, за да не оставяте петна по ръцете на приятелите си, докато се здрависвате с тях, измийте ръцете си задължително и почистете нотките си от крема.

Много важно – избирайте различен продукт за автозагар за тяло и за лице. Кожата на лицето и на тялото не е еднаква. Преди да започнете да изберете крема, нанесете малко от него на свивката на лакътя и на вътрешната част на китката. Оставете да престои между 10 и 12 часа. Ако няма намек за алергия или ви харесва как тонът се е слял с кожата ви – действайте! 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser