Преминете към основното съдържание

Как да постигнем визията „грим без грим“?

Не е толкова лесно, колкото изглежда

В продължение на няколко години тежкият грим, подчертаните вежди и контурирането властваха в бюти тенденциите. Но напоследък естествената визия непоколебимо завладява не само подиума, но и сърцата ни. На отминалите Седмици на модата в Париж и Ню Йорк дефилираха модели с ефекта "грим без грим".

Макар на пръв поглед тази визия да изглежда бърза и лесна, според гримьорите е сред най-трудно постижимите. Може би звучи странно че почти всички се стараят да изглеждат като че ли нямат капка грим върху лицето, но честно казано виждали сме и доста по-странни тенденции в гримирането. Ето стъпките, към които да се придържате, за да постигнете визията „без грим“.

Почистване на лицето

Първата стъпка е почистването на лицето. Винаги използвайте нежни и щадящи кожата продукти за почистване, за да избегнете появата на раздразнения.

Хидратиращ крем

За да се сдобиете със здравословен и свеж вид на лицето, задължително нанесете малко количество хидратиращ крем. Ако прекалите с този продукт, кожата ви може да изглежда прекалено лъщяща. 

Фон дьо тен

Щастливките, които природата е дарила с безупречен тен, могат да използват само качествен BB или CC крем. За съжаление, повечето от нас имат нужда от малко количество фон дьо тен, съобразен с цвета на кожата. Бъдете прецизни в разнасянето на продукта, за да не изглжда лицето по-тъмно от шията.

Коректор

Коректорът е неотменна част от „грим без грим“ визията. С него прикрийте всички недостатъци на кожата, включително и тъмните кръгове под очите.

Компактна пудра

С нея ще предотвратите неприятното лъщете, от което най-често се оплакват жените с мазна кожа - тя матира лицето, като абсорбира излишния себум. Използвайте голяма пухкава четка, но избягвайте бронзиращите пудри.

Руж

Най-подходящи са нежнорозовите тонове, които са най-близки до естествения цвят на кожата. Нанесете малко количество върху скулите, за създаване на ефект на естествена руменина. Не забравяйте, че ружът трябва да е добре разнесен, за да не се забелязва върху кожата.

Очи

При създаване на „грим без грим“ визията не се използват сенки за очи. Достатъчно е миглите да бъдат красиво подчертани с помощта на спирала. Не се старайте да създадете ефект на изкуствени мигли и нанесете най-много два пласта. На русокосите момичета препоръчваме спиралата да бъде в цвят, възможно най-близък до този на миглите.

Вежди

Веждите могат да подчертаята красотата на естествената визия, но също така могат и да развалят ефекта. Много силно подчертаните вежди придават груб вид на лицето и затова не бива да прекалявате.

15 звезди без грим

Галерия

15 звезди без грим

Снимки: Instagram

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser