Преминете към основното съдържание

Как да пренаредим работното място?

ELLE дава съвети за дизайн за подобряване на ефективността в офиса

Няма значение дали работите в офис или сте на свободна практика и работите от дома си, важно е, че работното място трябва да бъде организирано най-ефективно и удобно, защото на него прекарвате по-голямата част от живота си. 

Смята се, че удобното работно място е ключът към ефективност и добро настроение. А истината е, че цветът на стени в офиса, както и аксесоарите на масата имат голямо влияние на атмосферата.

ELLE дава съвети как да организирате уютно работното си място в офиса.

ПОРЯДЪК

В основата на организацията на работното място е да има ред на масата. Ако бюрото ви не е затрупано с документи, изгубени химикалки, телбод, мобилен телефон, както и натрупани чаши и чинии,то чувството на неудовлетвореност и стрес могат лесно да бъдат избегнати. Смята се, че тези, които ежедневно поддържат ред на работното място са много по-активни в работната среда.

ШУМ

Често външният шум или този от общия офис може да наруши и забави концентрацията на работния процес. Ако пълната изолация в офиса не е възможна (например, в откритите пространства), можете да използвате няколко маскиращи елементи на шума. Например корк дъска със снимки или сувенири - те са способни да блокират външния шум. Другият начин е да се използва вентилатор с монотонен "бял шум". На много също помагат шумоизолиращите слушалки

ТЕМПЕРАТУРА

За концентрация по време на работния ден е много важна температурата на работното място. Ето защо в горещите летни дни в офиса не е толкова лесно да се работи в следобедните часове. Проветрявайте често и се опитайте да поддържате температурата на стаята около 22 градуса по Целзий. Това е тази температура, която ще ви накара да бъдете продуктивни.

ЗЕЛЕНИНА

Стайните растения премахват стреса и енергизират, така че, тяхното присъствие на работния плот за много е от жизненоважно значение. Има много начини да се направи удобна работна маса с една или две саксии с растения. Изберете си разстения, за които е лесно да се грижете и  да не се страхувайте да ги оставяте без надзор в продължение на няколко дни.

Още по етикети

работа , офис , кариера
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser