Преминете към основното съдържание

Как да превърнем жилището в дом с атмосфера?

Малките промени, които ще ви направят щастливи у дома
© istock

Какво е нужно, за да се превърне едно най-обикновено жилище в истински дом? Със собствена атмосфера, която отразява нас. Не говорим тук за грандиозни ремонти, а за няколко малки промени, които са в състояние да внесат онова толкова леко и неподправено усещане за щастие във вашия дом.

Задължителната щипка индивидуалност

Ако обичате изкуство, купете си репродукции или малки пластики и ги поставете на места, където ще ги виждате и ще им се наслаждавате. Това ще придаде на жилището ви съвсем различно излъчване. Ако сте любители на по-нестандартните деко идеи, можете да включите като акцент в интериора огледалото, стълбата, колелото.

Декорирайте с цветя

Цветята внасят уют и красота в дома. Разкошни са големите вази с букети, но ние може би предпочитаме саксиите. Изборът е изцяло ваш, при всички случаи няма да сбъркате.

Поддържайте чистота

Има ли нещо у дома, което никак не ви се иска да почиствате и старателно оставяте за следващ момент? Като ваната например! Или прозорците! Поддържайте чистотата им редовно и така винаги ще имате усещането, че сте в нов уютен апартамент.

Вземете си домашен любимец

Нищо може би не създава уют у дома така, както една мъркаща котка или едно вярно куче. Разбира се, добре би било да разполагате с достатъчно пространство и време, за да полагате необходимите грижи за тях. Все пак те са членове на семейството.

Всички са поканени!

Няма нищо по-лесно от изпълнено с близки хора пространство, за да се почувствате у дома. За тази цел не ви е нужна фантазия – просто организирайте по-често приятелски вечери. Импровизираните сбирки са винаги добра идея! Както и пижамените партита...

Здравей, Аз!

Склонни сме да влагаме много енергия в планирането и организирането на срещи с други хора, но не ценим времето, което прекарваме сами със себе си. Опитайте се за една нощ поне да изключите телефона си, да направите прекрасна вечеря само за себе си и да правите неща, които са ви приятни. Така ще се почувствате щастливи у дома.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser