Преминете към основното съдържание

Как да превърнете модерната кошница в чанта на Hermès

6 лесни стъпки за следване
Джейн Бъркин
Джейн Бъркин © getty

Чантите кошници са на мода и има само една рецепта, по която те могат да се превърнат в легендарен аксесоар, който да е разпознаваем по цял свят.

Задачата е сложна, но пък нищо не ви пречи да пробвате. Следвайте нашите съвети и нещата ще се случат от само себе си. 

За тази магическа трансформация вие трябва да: 

#1. ... СТЕ МЛАДА АНГЛИЧАНКА С АРТИСТИЧНО ПОТЕЛКО 

Най-знаменитата чанта на френската модна къща - Hermès е кръстена на Джейн Биркин, която през 1960-те е трендсетър на цяла епоха и е една от първите "it girls". 

Джейн израства в Лондон в семейство на аристократи. Бащата на момичето е офицер от Кралския флот на Великобритания, а майка ѝ е комедийна актриса. Взимайки пример от майка си, Джейн започва кариерата си рано, напускайки Великобритания. Въпреки това тя много често се връща у дома за уикендите.

#2. ... СТЕ СЕ УТВЪРДИЛИ КАТО МОДНА ИКОНА

Премествайки се в САЩ, Джейн се снима в редица филми и става разпознаваемо лице за публиката. Тя се влюбва в лошото момче на френския шансон - Серж Генсбур. Заедно те изпълняват песни, снимат се във филми и създават поколение (популярната певица Шарлот Генсбур е плод на романтичната връзка на тези иконични фигури). Заради крехкото си тяло, бохемски стил и нежно лице, Джейн става любимка на всички модни списания, фотографи и дизайнери. 

© getty

#3. ... ИМАТЕ СТРАСТ КЪМ ЕКСЦЕНТРИЧНИ АКСЕСОАРИ

Известно време, вместо дамска чанта, Джейн се разхожда със сламена кошница, в която успява да побере всичко, от което има нужда. Младата звезда не може да намери кожена чанта, която да ѝ бъде функционална и стила, а тъй като носи много неща със себе си, сламената кошница по само себе си е олекотена и ѝ върши чудесна работа. 


15 АКСЕСОАРА, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ СТАРИЯ АУТФИТ ДА ИЗГЛЕЖДА КАТО НОВ


#5. ... БЪДЕТЕ НЕПОХВАТНИ И ДА ПЪТУВАТЕ ЧЕСТО

При поредното си прибиране у дома, в самолета, преди да се настани, Джейн без да иска изсипва всичко от своята сламена "дамска чанта" и създава смут. 

#6. ... ПОЗНАВАТЕ ВЛИЯТЕЛНИ ХОРА ОТ МОДНИЯ БИЗНЕС

Оказва се, че заедно с Джейн със същия полет лети и изпълнителният директор на Hermès - Жан Люи Дюма.  Събирайки си нещата, звездата се оплаква на г-н Дюма, че не може да си хареса удобна кожена чанта за разходки и пътуване и му описава как, според нея, би трябвало да изглежда тази чанта. За Джейн перфектната чанта трябва да е просторна, удобна и стилна. Младежът обещава да направи модел специално за нея. Той спазва дадената си дума, и не след дълго е създадена и легендарната Birkin Bag на Hermès.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser