Преминете към основното съдържание

Как да придадете обем на тънка коса

Дамите с тънка коса мечтаят за пищна прическа, но не всеки обемен стайлинг може да издържи цял ден. Разказваме ви подробно как да се справите с проблема.

Създаването на обемна прическа е по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Важното е да тренирате у дома преди отговорно събитие или важна среща и да се запасите с прост арсенал (в нашия случай това е шампоан, масло за коса, спрей, лак за коса, сешоар и четка).

Стъпка по стъпка:

Измийте косата си с шампоан за обем (той не утежнява косата, както другите). Разнесете равномерно по цялата дължина от корените до краищата мус за средна фиксация. Ако краищата на косата са много сухи, нанесете малко количество масло върху тях, не по-голямо от монета.

Напръскайте малко количество текстуриращ спрей с морска сол по цялата дължина на косата.

Изсушете косата със сешоар с наведена надолу глава, това ще ви помогне да придадете на косата си допълнителен обем. Разрешете добре сухата коса: взимайте малки кичури в теменната зона и повдигайте от корените с кръгла четка.

Снопчетата на четката трябва стигат до самите корени, а струята горещ въздух трябва да върви надолу.

Опънете леко косата край лицето с кръгла четка - това ще направи стайлинга по-подреден.

Впръскайте сух шампоан директно в корените в онези области, в които е необходим допълнителен обем.

След това внимателно масажирайте корените на косата с пръсти.

Фиксирайте резултата с лек лак. Готово!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser