Преминете към основното съдържание

Как да разберете дали един ресторант е добър?

Ето по тези 15 признака
© iStock

Кога за последно останахте разочаровани от ресторант? Всъщност колко често ви се случва? Докато пресмятате наум, ще ви успокоим, като ви кажем, че в подобни ситуации не са виновни единствено високите очаквания и големите претенции на клиента.

Причината следва да търсим другаде. И за да си спестим за в бъдеще неприятни изненади, е хубаво да сме подготвени. Как лесно можем да определим кой ресторант си струва и кой не? Започваме с най-очевидните признаци, но след като надникнете в галерията ни, ще се убедите, че нещата съвсем не се изчерпват дотам. Успех!

КЛИЕНТИТЕ

Добре е почти всички маси в ресторанта да са заети и да цари леко чаровно оживление. Логично е – липсата на клиенти веднага ни навежда на мисълта, че заведението не се радва на голяма популярност. А за това има причина – цените, качеството на храната, готвачът или просто карма...

ИНТЕРИОРЪТ

Разбира се, че оценяваме дизайна. Помпозен стил (кадифени завеси, златни орнаменти, театрални костюми на сервитьорите), който е подходящ за определени части на града, не е добре да откриваме в други. Има места, в които се чувстваме по-уютно сред по-семпъл интериор, като например семейните тратории или в ресторанти с изчистени детайли в скандинавски стил. Бутафорните елементи в интериора няма да компенсират ниското качество на храната. Повече плюш често означава по-ниско качество.

ХРАНАТА

Докато пътешестваме, често търсим местна кухня. В родината на сушито ще изберете да ядете суши, разбира се. Всяко пътешествие дава прекрасна възможност да изследвате нови вкусове и да не се възползвате от подобна възможност, е престъпление. За да тествате кухнята на ресторант, който е в родината ви, опитайте позната храна. А ако сте в чужбина, задължително местна.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser