Преминете към основното съдържание

Как да разкрасим тънките устни

Нямате пухкавите устни на Скарлет Йохансон? Не се отчайвайте – с помощта на напълно достъпни средства можете да постигнете повече обем и за вашите тънки устни. Поне визуално.

Грижа за добрата форма на устните

Красивата уста е преди всичко тази, за която са положени правилни грижи. За да отстраните мъртвите клетки, от време на време използвайте подходящ ексфолиант. Можете например да смесите масло от сладък бадем с малко фина захар. Масажирайте устните си с тази смес. След масажа те ще изглеждат по-свежи и плътни, а контурът им ще бъде по-ясно очертан. Друго ефикасно средство е четката за зъби – с нея също можете да масажирате устните си, за да изглеждат по-пухкави.

Подходящ цвят на червилото

Най-често ни привличат ярките червила, защото ни се струва, че с тях устните изглеждат по-обемни. Грешка! Всъщност прекалено наситените и тъмните тонове намаляват оптически размера им. Изберете по-скоро светли цветове – телесен, бледорозов... Използвайте също блестящите нюанси, които подчертават извивките на устните. Светлината се отразява от тези текстури и придава обем, докато матовите я поглъщат.

Заложете на молива за устни

Той прецизно очертава контура на устните и подчертава формата им. Изберете молив в цвета на червилото. В никакъв случай нюансът му не бива да е по-ярък от този на устните – това изглежда доста старомодно.

Започнете с контура, като не е нужно да излизате извън естествената му линия. После нанесете червилото.

Два нюанса за два пъти повече обем

За този оптически трик имате нужда от две червила в два различни тона, единият трябва да е по-светъл от другия. Първо нанесете по-светлото червило по целите устни. Тъмното поставете само във видимата им вътрешност. Полученият контраст ще създаде впечатлението за по-обемна уста. Тъмният нюанс може да бъде нанесен с пръсти и леко да го прелеете към светлия за още по-естествен ефект. В центъра на горната и долната устна пък поставете точки блясък.

Помощник от природата

Знаете ли, че от канелата устните ви могат да набъбнат? Опитайте сами. Смесете масло от сладък бадем с малко канела на прах и нанесете сместа по устните. Оставете я да действа десетина минути. Под въздействието на канелата, се засилва кръвообращението и обемът на устните видимо нараства!
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser