Преминете към основното съдържание

Как да реагираме, ако детето ни хване да правим секс?

Съветите ни ще ви помогнат, ако изпаднете в подобна ситуация

© iStock

Може да ви звучи крайно елементарно, но един от най-добрите начини детето ви да не ви завари по време на секс е... просто да заключвате вратата на стаята. Така то ще се научи да спазва някакви лични граници, което ще му помогне и занапред в живота.

Фройд казва: „Когато детето за първи път види полов акт, това оставя огромен отпечатък върху психиката му.“ Но кой е казал, че този отпечатък трябва непременно да е негативен? Не е толкова важна сцената, на която е попаднало, а емоционалната окраска, която вие ще предадете на ситуацията. Ако се случи детето ви да ви хване по време на секс, най-важното е да не губите самообладание и бързо да се ориентирате в ситуацията. Спрете, облечете се и отидете при детето, без да показвате смущение, и спокойно го попитайте защо е влязло. Прехвърлете акцента от вас към него: „Какво се е случило? Защо не спиш?“. В никакъв случай не го обиждайте, не повишавайте тон и не го гонете от стаята. Възможно е то дори да не е забелязало точно какво правите, а просто да е видяло как мама и татко се прегръщат и целуват.


ДОРИ СПЯЩО ДЕТЕ МОЖЕ ДА ГО РАЗЛИЧИ ОТ ВСИЧКО ДРУГО!


В един форум прочетох признанието на една двойка, че докато били на почивка в хотел, хванали сина си да гледа порно канала. От погледа му ставало ясно, че случващото се на екрана не му е безразлично. Родителите спокойно и без излишни думи изключили телевизора, на което детето не обърнало никакво внимание, дори бързо си намерило друго занимание.

© iStock

Ако детето ви обаче не реагира толкова добре, плаче или е ядосано, то тогава ще трябва да измислите бърза лъжа. Например, че ви боли гърбът и баща му ви масажира. В никакъв случай не казвайте, че си играете! Играта е територия на детето и то ще се почувства изолирано. У него не трябва да остава впечатление, че ви е хванало да правите нещо срамно. Родителите, които се напрягат, само провокират интереса на детето. Възможно е то да се разтревожи не от половия акт, на който е попаднало, а от изнервената атмосфера.

Още по етикети

секс , родители , дете
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser