Преминете към основното съдържание

Как да се избавим от хемороидите?

ОН КЛИНИК предлага неоперативен метод за лечение.

<p>Д-р Галина Данева, лекар ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ АД </p>

Д-р Галина Данева, лекар ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ АД

Хемороидите протичат незабелязано за околните, но причиняват сериозен дискомфорт на страдащия. От заболяването са засегнати 50 процента от населението, като то се диагностицира по-често сред живеещите в градски условия.

Заседналият начин на живот води до намаляване на двигателната активност на стомаха и задържане на кръв в малкия таз, при което настъпва пренапълване с кръв на вените в аналния канал. Често cтpадащите от xемоpоиди или фиcypи полyчават напpавление за операция. В ОН КЛИНИК тези проблеми се решават НЕОПЕРАТИВНО.

Разговаряме д-р Галина Данева, завеждащ филиала на МЦ ОН КЛИНИК ПЛОВДИВ, специалист по безоперативно премахване на хемороиди. Д-р Данева има дълъг академичен и клиничен опит у нас, Западна Европа и Америка, а работата и се отличава с висок професионализъм, отдаденост и загриженост за пациентите и техните семейства.

Д-р Данева, разкажете ни каква е причината за поява на хемороиди и по-висока ли е днес заболеваемостта от минали периоди?

Честота на заболяването се увеличава в сравнение с миналото. Пациентите са най-често на възраст 30-50 години, като съотношението с другите възрастови групи е 3:1. Основните причините са няколко:

  • заседнал начин на живот:
  • наднормено тегло;
  • нередовен режим на хранене, прекалената консумация на бързи, пикантни храни, кафе и алкохол.

В рисковата група попадат и тези, които работят продължително в седящо или стоящо положение, заетите с физически труд, жени по време на бременност, в следродилния период или в менопауза, както и хора, които се занимават със силови спортове.

Какви са симтомите и фазите на развитие на хемороидалната болест?

По разпространеност хемороидалната болест е съпоставима с простудните заболявания, като често страдащите дори не подозират за съществуването й. Хемороидите могат да предизвикат тежки кръвотечения, анални фисури, тромбози, гнойни образувания в аналния канал, отслабване на способността за задържане на газове и фекални маси. А болката, дискомфорта и неудобството, които преживяват страдащите, е трудно да се опишат.

Какво различно предлага ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ в лечението на хемороиди? Защо ОН КЛИНИК са УНИКАЛНИ?

Още при първите неудобства в аналната област е желателно да се консултирате със специалист проктолог. Макар и рядко, ректално кръвотечение и болка могат да се асоциират и с други сериозни заболявания като анален и ректален карцином. С цел изключване на тези състояния, е необходима спешна консултация. ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ, във всеки филиал София, Пловдив, Варна и Бургас, разполага със съвременно оборудвани проктологични кабинети и екипи от опитни медицински професионалисти, специализирани в премахване на хемороиди и анални фисури без операция.

Много от страдащите, потърсили специализирана помощ, са тези с външни хемороиди, които е лесно да се усетят. Но съществуват и вътрешни такива, които в начален стадий са безсимптомни и не създават проблеми на пациента. Именно затова своевременната среща със специалист е препоръчителна.

Неоперативният метод, който се прилага в ОН КЛИНИК, е най-доброто и ефикасно лечение на хемороидалната болест. В зависимост от стадия на развитие на хемороидалната болест, специалистът може да използва латексна лигатура или инфрачервена коагулация. В резултат - хемороидалният възел "изсъхва" и изпада само до 10 дни. През това време не се налага каквото и да е ограничение в ежедневието ви, нито болничен престой. Вие можете да шофиратe, да работите, да се забавлявате.

Как се отразява хемороидалната болест на качеството на живот на пациента?

От 100 човека почти половината страдат от това заболяване, често без дори да знаят за това. Ако хемороидалната болест не се установи навреме, тя продължава да набира сили и прогресира почти незабелязано за засегнатите. Хемороидалните възли представляват кавернозни тела, които се намират в ректума на всеки човек. На практика проблемът с хемороидите се оказва много сериозен. Характерно за заболяването е кръвотечение, излизане на възлите от аналния канал, сърбеж и раздразнение на кожата, анален дискомфорт и болка. Без своевренно и адекватно лечение, хемороидалната болест прогресира и се отразява неблагоприятно върху ежедневието и качеството на живот на пациентите. Връзковото лигиране на хемороиди е широко разпространена, утвърдена в медицинската практика, бърза и ефикасна процедура. Класическата операция е съпроводена често с усложнения и изключително болезнен, продължителен възстановителен следоперативен период, през който болният е неработоспособен.

Какво лечение за хемороиди е препоръчително?

Навременно и от специалист проктолог. В ОН КЛИНИК лечението е неоперативно, миниинвазивно и ефикасно. Към него се предлага и специална фармакологична терапия, разработена за клиниката и утвърдена в цял свят. За отличните резултати от лечението допринасят доброто ни сътрудничество с пациентите и екипите от професионалисти във всеки филиал на страната.

Защо пациентите предпочитат ОН КЛИНИК?

ОН КЛИНИК е най-голямата международна верига от частни медицински центрове, с над 150 филиала по цял свят. В областта на проктология, ОН КЛИНИК разполага със специализирана медицинска апаратура, чрез която се диагностицира акуратно и третирауспешно и ефикасно хемороидалната болест. Прилаганият метод на лечение е международно утвърден инай-щадящ за пациента. Престоят е не повече от 30 минути и след проведеното манипулация, пациентите могат да се върнат към нормалното си ежедневие. И в четирите филиала на ОН КЛИНИК работят опитни специалисти участващи редовно в обмяна на международен опит и практика.

Обадете се в ОН КЛИНИК България и ще се убедите, че проблемът, който ви измъчва толкова дълго, може да бъде решен изключително бързо и ефективно.

Не отлагайте и си запишете час за преглед на телефони:

070011919

+359885488088

или през 24/7 он-лайн платформа на ОН КЛИНИК - безоперативно премахване на хемороиди, подобряване на мъжка потентност (onclinic-bg.com)

Още по етикети

хемороиди , ОН КЛИНИК
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser