Преминете към основното съдържание

Как да се избавите от стреса за три минути

Няколко простички действия, които бързо ще ви направят отново адекватни

Какво може да ви помогне да се измъкнете от хватката на стреса? Предлагаме ви три съвета, които със сигурност ще ви помогнат да се успокоите само в рамките на няколко минути.

1.Запишете всичко, което ви гнети

Ако сте попаднали в капана на многото и все неотложни дела и не знаете откъде да започнете, вземете лист хартия и напишете всичко, което трябва да свършите, без да подреждате задачите. Сложете го на стената или на друго достъпно място и всеки път, когато се сетите, че има и още, добавяйте към списъка.. Проявете креативност – използвайте цветни маркери, за да обозначите важността на отделните задачи и тяхната последователност. А когато свършите нещо, го зачеркнете с широка усмивка.

И още нещо – искрено съветваме дамите, които страдат от перманентен недостиг на време и съответно са под непрестанен стрес, да не отделят повече от 5 минути за гримиране в ежедневието. Просто не си струва – никой няма да оцени фините преливки на клепачите ви. И преди да ни анатемосате заради този наш съвет, нека поясним – ако не ви предстои да се снимате по телевизията или няма да се жените днес, не губете безценно време забезупречен грим. Лек фондьотен, малко руж, и бегом към асансьора, където набързо сложете червило.Усмихнете се и стресът ще изчезне още преди да се е появил.

2. Отърсете се от проблемите

Избройте на глас всички онези неща, които ви безпокоят. Използвайте простички думи и бъдете откровени пред себе си. След това замълчете за минути и си дайте време да осъзнаете казаното. А после изхвърлете всичко това от главата си и то в буквалния смисъл – разтърсете ръцете, главата, а накрая и цялото тяло, подскочете – сякаш изпълнявате ритуален танц.

Ако обичате да споделяте проблемите си на лист хартия, запишете всичко, което ви безпокои, без да украсявате думите, след това скъсайте хартията на много малки парченца и ги изхвърлете в тоалетната, за да не остане от нея Н-И-Щ-О! Това е истинска практична магия, която помага, за да освободите мислите си от напрежение.

3. Измийте си ръцете

Има и друг начин да се разтоварите от стреса – освен писането, изказването на глас на проблемите, заниманията с йога и медитация, приятната музика с чаша вино в ръка….- измийте си ръцете. Освен, че е „тренди” и се препоръчва за предпазване в сериозната епидимиологична обстановка, поставянето на ръце под топлата струя има и успокояващ ефект. Поемете дълбоко въздух, издишайте бавно, оставете водата да се лее по ръцете ви, обливайте ги нежно, галете ги и през цялото време си повтаряйте някоя мантра, която би ви помогнала да се успокоите. Например „Това няма да те сломи, нищо няма да те сломи. Дори и да сбъркаш, до теб има хора, които няма да ти позволят да паднеш…” Това ще успокои сърцебиенето и ще ви помогне да започнете да мислите трезво отново.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser