Преминете към основното съдържание

Как да се харесате на майка му?

Бъдещето на отношенията ви с любимия зависи от мнението на родителите му за вас

Запознанството с родителите на приятеля ви е най-важното събитие в отношенията ви след изричането на заветното „Обичам те!”. Но как да се харесате на роднините му и да направите добро впечатление?

Не закъснявайте

Да, посрещат по външността, но нито най-скромният вид, нито ангелската усмивка ще ви спасят, ако се появите половин час по-късно. Ако родителите му са разбрани хора, ще приемат всяко извинение – било то, че е трябвало да водите любимото си куче спешно на ветеринар, или че колата ви не е запалила, но неприятното чувство ще остане. Постарайте се да бъдете точни – поне на първата среща с тях.

Отпуснете се

Ако искате да се харесате на родителите на партньора ви, опитайте се да се освободите от вътрешното си напрежение и страха, че ще се издъните. Приемете, че не сте в състояние да влияете на чувствата и мислите на строгите хора срещу вас, особено ако майката по принцип е настроена зле към всяко момиче, което се опитва да й отнеме синчето. Разбираме, че е трудно, но се постарайте да се наслаждавате на общуването с родителите му. В крайна сметка вашето мнение за тях също е важно.

Говорете

Мълчанието е злато, скромността краси човека, но вашата задача е да покажете що за жена сте. А това няма как да стане, ако не участвате активно в разговора. Споделяйте емоциите си, разказвайте интересни преживявания, като например за първия ви скок с парашут или последната театрална постановка, която сте гледали. Ключовата дума е емоции. Познанията също са важни, но вие сте личност, а харизмата не се определя от цифри, факти и дипломи. Дори и да сте завършили университет със златен медал, надали сега му е времето да се хвалите с това.

Ласкайте ги

Отбелязвайте гласно онова, което ви харесва в събеседниците ви. Няма нужда да лъжете и да хвалите в каква страхотна форма е стокилограмовия татко, но винаги можете да намерите начин да направите мил комплимент, да проявите интерес към хобито му. Или пък да похвалите домакинята за приятния й и уютен дом и за великолепната храна.

Бъдете тактични

Това се отнася както за външния ви вид, така и за поведението ви. Неуместно е да се появявате на първата среща с дълбоко деколте, много къса пола и прекалено силен грим. Това не означава, че трябва да се облечете като монахиня. Изчистена рокля или пола и риза, плюс фино бижу ще подчертаят вашето уважение към повода и участниците в него. А по отношение на поведението – не давайте изява на чувствата си към приятеля ви прекалено активно – без страстни целувки и еротичен подтекст в разговора.

Бъдете себе си

Това е най-простият отговор на въпроса „Как да се харесам на родителите му?”. Не се опитвайте да сте някой друг, не си приписвайте качества, които не притежавате – така или иначе впоследствие лъжата ще излезе наяве. Не е необходимо да сте идеални, за да направите приятно впечатление. Ако родителите на партньора ви са адекватни хора, те нямат нужда бъдещата им снаха да е Мис Съвършенство. За тях е важно да сте подходяща за ненагледния им син и да го направите щастлив.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser