Преминете към основното съдържание

Как да се научим да помагаме на другите, но и те да помагат на нас

Или кои са стъпките, с които да се научите на човекотерапия

© iStock

Просто лекувайте!

Напълно възможно е да се научите да лекувате хората с енергията си. Трябва само да приемете в живота си няколко прости принципа. А може би вече го правите несъзнателно?

  • Контролирайте начина, по който се отнасяте с хората. А това означава да не позволявате на вътрешния ви негативизъм да се отразява на околните. Не бъдете този, който разваля доброто настроение на всички!
  • Бъдете положително настроени. Първото, на което трябва да се научите, е да бъдете спокойни. Ако нещо е поправимо и не застрашава нечий живот, значи няма какво толкова да го мислите.
  • Бъдете енергични. Така ще печелите доверие и ще създавате в околните усещане за сигурност.
  • Усмихвайте се! Това определено е най-лесният начин да подобрите настроението на околните, без да се налага да правите кой знае какво. Когато посрещаш човек с усмивка, той веднага се парализира от нея и е невъзможно да не й отвърне. Освен ако не е напълно и безвъзвратно... тъп.

Знаете ли, че хората, които излъчват негативна енергия, могат да ни причинят главоболие, загуба на мотивация, тъга и дори депресия?


Заразете“ се и вие

Обикновено не ни трябват насоки как да открием човек, който прилага на практика принципите на човекотерапията. Това става несъзнателно. Но все пак има няколко типажа, по които можете да разпознаете носителите на вируса на доброто настроение.

  • Енергичният – той понякога е прекалено шумен, но никога прекалено скучен. Той е добър по душа и винаги е готов да помогне.
  • Забавният – с него може да хванете мускулна треска на корема от смях. Общуването с шеги сваля напрежението, което по никакъв начин не пречи да се решават и сериозни проблеми.
  • Позитивният – за тези хора дори ужасното януарско време не е проблем. Техният розов свят може да предизвика недоверие в околните, но пък отношението им е толкова заразително! Ако той/тя се чувства така, защо аз да не опитам?
  • Комедиантът – това са онези хора, на които им харесва да забавляват другите. Те смятат за своя мисия да поддържат огъня на доброто настроение.
  • Приятелят – за тях чашата винаги е наполовина пълна. Те са естествени, знаят, че в живота има и неприятни моменти и ги приемат. Доставя им удоволствие да помагат, затова винаги ще са до вас, за да ви накарат да се усмихнете.

Що е то човекотерапия и как тя ни прави по-щастливи?


Така че ако в живота не ви достига радост, то има минимум два начина да преодолеете това – можете да намерите заразително позитивен човек или самите вие да станете такъв.


15 ценни урока за оптимизъм

Галерия

15 ценни урока за оптимизъм

Снимки: iStock

Още по етикети

емоции , психология
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser