Преминете към основното съдържание

Как да се облечем, за да изглеждаме по-слаби?

Това е един от вечните въпроси, на който всяка жена търси отговор и решение
© iStock

Ако все още не сте успели да се отървете от излишните килограми, които сте натрупали през зимата, няма защо да се притеснявайте! Може да прикриете нежеланите форми по тялото си, като приложите няколко модни съвета, които ще ви помогнат да изглеждате перфектно, докато сте се оставили в ръцете на здравословното хранене, физическите тренировки и добрият сън.

Ето и няколко основни съвета, които ще ви помогнат да изготвите най-правилният стайлинг за вашата фигура:

Подчертайте талията с колан

Това е един от най-добре познатите модни трикове за прикриване на крака и задни части. Ако и вие имате подобен проблем, заложете на вариант със средно дълга рокля. Нека моделът, който изберете да бъде свободен по цялата дължина, а в горната му част има детайл, който да привлича вниманието. С допълнение от колан за талията ще предадете перфектен силует, който ви е необходим да се чувствате добре.

Избягвайте светлите тонове

Когато имате проблем с килограмите е препоръчително да се ориентирате към по-тъмните тонове. Защо? Светлите дрехи очертават фигурата и придават ненужен фокус по цялото ви тяло. За сметка на това тъмните дрехи оптически ще издължат силуета ви и ще предадат стройност на фигурата ви. Освен черен, може да сложите тъмносиньо, тъмнокафяво или тъмните тонове на зеленото.

Вертикално, но не и хоризонтално райе!

Рядко някой би се замислил над това, каква е разликата между хоризонталното и вертикалното райе и има ли значение какво ще изберем. Разбира се, че има! В случай, когато желаете да прикриете излишните килограми, добре е да сложите вертикално райе. Това отново е лесен трик, с който оптически ще издължите фигурата си и при това с почти никакви усилия. Избягвайте да комбинирате вертикално с хоризонтално райе! Тази комбинация би структурирала облика ви по съвсем друг и неподходящ начин, изкарвайки на показ и подчертавайки всички недостатъци на вашето тяло. Добре е да съчетавате райе с тъмни тонове и най-вече с черно.

Избирайте си дрехи с по-малко копчета

Закопчаните копчета ще подчертават силуета ви! За това носете риза, но с разкопчани горни максимум 2-3 копчета и то, ако обстоятелствата и етикета го позволяват. Така дрехата изглежда по-свободна, като се отвари горната ѝ част, което пък прави тялото по-симетрично.

Облечете модели, които са монохромни, но в никакъв случай контрастни

Контрастът в цветовете между горната и долната част на тялото винаги е водил само до едно: отрязване на торса наполовина. Това важи и за аксесоарите и най-вече за коланите. Ако например заложите на комбинация от светли дънки и черен колан, ще отсечете тялото си на две и ще фокусирате цялото внимание върху ханша. Препоръчваме ви минималистични елементи, които да бъдат в тон с дрехите, които сте облекли.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser