Преминете към основното съдържание

Как да се отървете от уморените очи?

Кожата около очите е с 40% по-тънка и по-деликатна, отколкото на останалата част от лицето, което я излага на риск от промени, свързани с възрастта и други увреждания. Тук се появяват първите признаци на умора и стареене. За да неутрализирате негативните ефекти, тази зона се нуждае от собствен „режим на подхранване и почивка“

Съвет 1

Знаете, че трябва да имате специални кремове за очи в арсенала си. Откажете се или дори по-добре, напълно забравете за мазните продукти за кожата около очите, които могат да провокират или да увеличат подпухналостта. Изберете леките, но богати средства, които действат в дълбоките слоеве на кожата, осигурявайки овлажняващ и подмладяващ ефект. И ако продуктът има и седативен ефект, ще е безценен.

Съвет 2

За да се наспите добре, трябва да спите в пълна тъмнина. И затова много хора купуват копринени маски за сън и ги използват не само в самолети, но и у дома. Знаете ли, че тези маски също така действат много добре на активните съставки в продуктите за кожата около очите (просто изчакайте продукта да се абсорбира, преди да поставите маската). На пазара вече се появиха и маски за сън, които са импрегнирани със специален серум. Те помагат за решаването на няколко проблема наведнъж: премахване на подпухналостта, торбички под очите, плюс подобряване на текстурата на кожата. Просто легнете и се наспете добре!

Съвет 3

Между другото, за съня. Той е много важен както за организма като цяло, така и за външния ви вид. Щом не спите достатъчно - здравей, уморен поглед. Ако имате проблеми със съня, можете да подходите по два начина: или се свържете със специалист, който ще ви помогне да го нормализирате, или купете специален спрей за възглавници с етерични масла от различни билки в състава, а също така заменете памучната калъфка за възглавници с копринена. Не знаем как точно, но вторият вариант наистина работи. Предимството на копринената калъфка за възглавници е, че намалява триенето, напрежението и разтягането на кожата по време на сън.

Съвет 4

Не забравяйте да масажирате тази зона. В идеалния случай масажирайте цялото лице, като обърнете специално внимание и поне няколко минути на очите. Можете да го направите с ръцете си, но в този случай ви съветваме да се запишете за курсове, за да знаете какво да правите и къде да натискате, в противен случай можете да прекалите и да постигнете обратен ефект. Или използвайте масажор. Това може да бъде например кварцов масажор или приспособление, което пулсира, вибрира и какво ли още не, стимулира кръвообращението и има благоприятен ефект върху тази деликатна зона около очите.

Съвет 5

Подпухналостта, торбичките и тъмните кръгове под очите могат да бъдат признаци на здравословни проблеми. Ако това е хроничен проблем, определено трябва да посетите лекар. Но ситуацията се влошава от прекомерната консумация на сладки и солени храни, както и на алкохол, затова повтаряме още веднъж: отказвайте такава храна и напитки и изберете чиста и здравословна диета.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser