Преминете към основното съдържание

Как да се подготвите за полет?

6 съвета, които ще направят полета ви по-приятен
© iStock

Празничният сезон наближава, затова сме сигурни, че нашите съвети за това как да направите полета си по-приятен, ще са ви от полза.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ОВЛАЖНИТЕ КОЖАТА СИ

Сухият въздух в самолета обезводнява кожата, затова има критичен минимум от козметични продукти, които да й осигурят влажността – термална вода, пачове за очи, капки за очи, хидратиращ крем и хидратиращ балсам за устни.

Преди полет най-добре не се гримирайте, а направете това на борда, малко преди кацането. Помнете, че на борда в ръчния си багаж нямате право да носите течности над 100 мл. Това се отнася за кремовете, геловете и серумите.

ПРЕДПОЧИТАЙТЕ АНТИОКСИДАНТНИТЕ ПРОДУКТИ

На борда влиянието на слънчевата радиация е достатъчно силно. Пилотите постоянно пият зелен чай и се хранят с богати на антиоксиданти продукти като салата и ябълки. Също избират и продукти с SPF филтри и със съдържание на витамини А, С и Е. Най-радикалният вариант е да избирате само нощни полети.

ПОГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОСАТА ОТ ПО-РАНО

За да не се наелектризират косите ви по време на полет, нанесете малко олио за коса и разнесете по кичурите си. Ако се налага, вържете си кърпа върху косата или сложете шапка. След слизането от самолета лесно може да върнете обема със сух шампоан.

ОСИГУРЕТЕ СИ МАСКА ЗА СЪН И ВЪЗГЛАВНИЧКА

Ако целта ви е да поспите в самолета, задължително си вземете възглавничка и маска за сън. Първата понижава напрежението в мускулите на врата и шията, а втората – помага за отпускането. Тапите за уши също са удобни.

ХАПНЕТЕ ПРЕДИ ПОЛЕТА

Диетолозите всячески препоръчват да се откажете от храната в самолета, тъй като по време на полет храносмилателната система не може да работи пълноценно. Ако все пак искате да хапнете нещо, нека да е леко – няколко парченца шоколад например. По време на полет е добре да не консумирате много сладки или много солени храни, тъй като те провокират жажда, задържане на вода в организма и оттоци.

ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ АЛКОХОЛА

Алкохолните напитки дехидратират тялото и по време на полет може много бързо да доведат до обезводняване. Специалистите съветват и по време на полет да не консумираме чай или кафе, а само обикновена негазирана вода.

Още по етикети

здраве , добра форма
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser