Преминете към основното съдържание

Как да се погрижим за сухата коса през есента?

И така да я подготвим за зимата
© iStock

Имаме 7 идеи как да съживите суха си и безжизнена коса, които (може би) не сте чували досега. Предлагаме ви да ги тествате!

1. Ако косата ви е изключително суха, използвайте следния трик, за да я възстановите възможно най-бързо – не измивайте балсама изцяло, оставете съвсем малко продукт. Така косата ви ще се подхрани допълнително, особено ако нямате крем или олио без измиване.

2. Защо никога не трябва да използвате други продукти на боядисаната си коса, освен тези, предназначени за нея? Защото тези за мазна коса ще отмият пигмента, а тези за суха ще променят цвета и ще „убият“ блясъка.

3. Влажното есенно време може да накара сухата ви коса да бухне още повече. Ако нямате подръка продукт, който да ви помогне в тази ситуация, можете да разтъркате между дланите си малко крем за ръце и да го нанесете върху кичурите.

4. Често причината за сухата и безжизнена коса е раздразненият и сух скалп. Препоръчваме ви да го масажирате, докато си миете косата с шампоан. А за допълнителна грижа може да използвате и специални продукти за чувствителен скалп.


ТРИКОВЕТЕ, КОИТО КОАФЬОРИТЕ СПОДЕЛЯТ САМО С VIP КЛИЕНТИТЕ СИ


5. Спрете за малко с пресите и машите, поне докато косата ви не възстанови жизнеността си. Ако обаче това няма как да стане, задължително нанасяйте продукт с термозащита.

6. Експресен трик за омекотяване и разкрасяване на косата! Ако ви е останало малко шампанско, разредете го с минерална вода и изплакнете косата с него. Ефектът е моментален!

7. Разбира се, качествената козметика е най-важният избор за косата ви. Предлагаме ви да разгледате галерията ни, за да се ориентирате в новоститите на пазара.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser