Преминете към основното съдържание

Как да се спасите от разширени вени?

Виктория Бекъм споделя защо по краката й няма мрежички от вени + още съвети за домашна грижа

Високи токчета, неправилна стойка, бременност, наднормено тегло – това са сред главните причини за появяването на мрежичката от вени.

По краката ни има повече от 70 хиляди нервни окончания, които са отговорни за функциите на жизненоважни органи. Но кой от нас си спомня това, когато слага 15-сантиметрови токчета или не слиза от автомобила, дори и за да отиде на място, което е на три пресечки от офиса. Факт – за жените чифт красиви обувки са за предпочитане винаги. Но краката изискват своите грижи и внимание. И то навреме.

Най-малкото, което може да направите за тях, е да ги обгрижвате с козметика, макар и домашна. Олекотяващ и освежаващ ефект имат смеси с морски водорасли и лечебни масла. Използвайте за домашния си ритуал масла от жожоба и бадемово масло. Ходенето във вода е особено полезно за краката, както и струята с вода с различна температура. Смяната на топла със студена помага за повишаване на тонуса и укрепване на кръвоносните съдове.

Опростен вариант на професионалните процедури, който може да прилагате у дома, включва: пригответе вана с хладка вода, потопете краката за около минута, след което с ръцете започнете да обливате краката от коленете надолу. Любим метод на Виктория Бекъм е да обтрива краката си с кубчета лед от стъпалата до коленете.

© ImaxTree

Случвало ли ви се е да се събудите сутрин и да усещате краката си уморени? Това означава, че е нарушен притока на кръв във вените ви. Синдромът на уморените крака е бич за съвременните жени. Това заболяване се характеризира с парене, изтръпване, подуване, изпъкнали вени по краката и неприятно усещане, което отнема силата им по време на движение. Те се появяват след дълго пътуване или плет със самолет, както и след дълга работа с лаптоп в скута ви. Тези, които страдат от синдрома на уморените крака, често страдат от недостиг на желязо и фолиева киселина.

Добре е да включите в храненето си бобови култури, трици, зърнени култури и кореноплодни растения. Консултирайте се с вашия лекар за подходящи хранителни добавки. И, разбира се, не спирайте да се движите. Плуване, разходки, колоездене помагат за по-бързото движение на кръвта в краката и намаляване на оттоците.

Добър вариант за цялостно раздвижване на мускулите е карането на скейтборд – докато балансирате на дъската, всички мускули са в кондиция и остават тонизирани за дълго след това.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser