Преминете към основното съдържание

Как да си направим онлайн детокс по време на почивка?

Записвайте си! Щом сте тук - имате нужда
© iStock

Когато се опитваме да се изолираме от социалните мрежи и за известно време да затворим онлайн света, по правило мозъкът ни се противи на това, пише Роузи Спинкс за Quartzy. Той продължава да генерира туитове, постове за Instagram и планира покупки в онлайн магазини. Това предотвратява пълноценната детоксикация и не ви позволява пълноценно да се насладите на почивка си или на дългоочаквания уикенд.

За да разтоварите мозъка, който ежедневно разработва около 34 гигабайта информация и над 100 000 думи, опитайте се да направите следното:

Записвайте си идеите

Ако ви изкачат интересни идеи за актуализиране на социалните си мрежи, запишете всичко в малък тефтер. Погледнете списъка си в края на ваканцията, тогава определено ще решите какво наистина си заслужава да бъде публикувано. 

Заобиколете себе си с мълчание

Ако е възможно, останете сами и изключете максимален брой източници на информация - визуални или аудио такива. 

Пуснете се в течението

Намерете за себе си  нещо ново, което ви вълнува и изцяло се отдайте на него. Тоест, напълно се потопете в действието. Промяната на дейността и опитът да се направи нещо ново ще отвлече вниманието си от изкушението да се върнете към джаджите.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser