Преминете към основното съдържание

Как да стегнем и оформим ръцете?

И да забравим за дългите ръкави през лятото
© iStock

За фитнес маниаците

© iStock

Направете три серии от по осем набирания на лост.

За бягащите

© iStock

Опитайте: лицеви опори с медицинска топка

Защо: стяга бицепсите, корема и гърдите, а това са най-важните за бегачите мускули.

Как: Застанете в позиция, сложете и двете си ръце върху медицинска топка и направете лицевата опора. Стегнете коремните мускули, докато се изправяте. След това преместете едната ръка от медицинската топка на пода и направете още една лицева опора. Сменете ръцете и повторете. Върнете двете ръце върху топката и започнете от начало. Ако сте начинаещи, изпълнете упражнението, като правите лицевите опори на колене. Следете само тялото ви да е в права линия.

Колко: Работете за време, а не за повторения. Изпълнете три серии от по 30 секунди. Постепенно вдигнете на 45 секунди, след това на 60.

За феновете на йогата

© iStock

Започнете в позиция на висок планк и издишайте, докато правите лицева опора. Задръжте и вдишайте, а докато издишате започнете да вдигате тялото нагоре. Направете три серии от по 10 повторения, като между тях разтегнете с поза „куче, гледащо надолу“.

За практикуващите високоинтензивни тренировки

© iStock

Застанете във висок планк, като стегнете коремните мускули. Свийте лакътя на дясната ръка, поставете предмишницата на пода, след което направете същото и с лявата ръка, така че и двете предмишници да са на земята. Изпънете първо дясната, а после и лявата ръка. Повторете за 60 секунди.

ELLE съвет

© iStock

Ако имате пъпки върху задната част на ръката, това може да е знак, че не приемате достатъчно омега-3 мастни киселини. Яжте повече качествена риба. А ако сте вегетарианка или веган, добавете включете ленено семе в менюто си.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser