Преминете към основното съдържание

Как да събудите интуицията си?

Съществуват различни техники, които ще ви помогнат да се научите да се вслушвате в своето подсъзнание. Ето две от тях
© iStock

Според психиатъра Милтън Ериксън

Сложете ръце на лицето си. Представете си някое приятно за вас място: поляна, гора, море, планина – каквото ви харесва. Вие сте сама и се наслаждавате на всичко, което искате да направите в този момент – да се люлеете на люлка или да скачате в купа сено, да се гмурнете във вълните, да усещате аромата на цветята, да слушате песните на птиците... След това виждате как към вас се приближава много приятен човек, може да е познат или не. И започвате да му разказвате за всичко, което поискате. Благодарите му, сбогувате се и изразявате надежда, че отново ще се върнете тук. Бавно махнете ръце от лицето си и постепенно отворете очи. Състоянието на покой и отпускане, в което ще изпаднете с помощта на това упражнение, ще ви помогне да започнете да възприемате живота по нов начин, така че да получавате удоволствие от него.

Според психотерапевта Николай Линде

Седнете на пода или на стол така, че да ви е максимално удобно. Заслушайте се в звуците на всяка част от вашето тяло: ръцете, краката, главата, ушите, носа, пръстите, сърцето, белите дробове, черния дроб... Когато човек слуша своето тяло, той се свързва с подсъзнанието си. Колкото повече слушате, толкова по-голямо удоволствие ще изпитате. Това е и отличен метод за диагностика: ако в някой орган или част на тялото човек чува необичайни звуци като драскане, хрипове, стъргане, какофония, без съмнение там има проблем. Но въздействайки на този звук, можете да го разрешите. Ако чуете например драскане в гръбначния стълб, наподобяващо скърцащи панти на врата, то си представете как я смазвате и леко започвате да я затваряте. Постойте и послушайте как плавно и безшумно можете да я отворите.


КОНФЛИКТЪТ МЕЖДУ СЪЗНАНИЕ И ПОДСЪЗНАНИЕ


Ако имате задача, която не можете да решите, вслушайте се в мозъка си. Може би е претоварен или уморен. Помислете дали и как да подобрите звученето му. Може просто да го слушате, без да предприемате нищо специално, и звукът ще започне да се променя, защото подсъзнанието се лекува. В началото може да е като драскане върху стъкло, после като хруптене на сняг. Тогава болката в главата ви ще си отиде.


ПОДСЪЗНАНИЕ И ИНТУИЦИЯ - ИМА ЛИ РАЗЛИКА?


 

Още по етикети

интуиция , психология
messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser