Преминете към основното съдържание

КАК ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ... с неподходящ за вас партньор

Той не е вашият тип, но не искате да го нараните? Няма страшно, разполагаме с професионален парламентьор! Неговите изпитани методи ще ви помогнат да успеете във всяка ситуация
„Между нас няма да се получи."
„Между нас няма да се получи." © iStock

Корпорации и правителствени организации от цял свят му звънят в критични ситуации – заложници, откупи, изнудвания, ескалирали протести, свръх деликатни транзакции и много други. Маруан Мери е елитен посредник, ходещ детектор на лъжата и специалист по поведенчески анализ.

Ръководител на базираната в Париж Агенция за преговори (ADN), която основава заедно с Лорен Комбелбърт, бивш кадър на френския еквивалент на SWAT отрядите, Маруан Мери е и лектор, автор на няколко книги и инструктор. Той и съдружникът му са вдъхновението за телевизионния сериал „Откуп“ (излъчван у нас по AXN).

Сега, специално за ELLE, известният парламентьор издава някои свои трикове за ефективни преговори. За да направи трасето пред вас малко по-лесно за маневриране!

Цел на преговорите

Да се отървете от неподходящ партньор.

Кризисна ситуация

Озовали сте се в задънена улица – на ужасна Tinder среща, на вечеря, за която най-накрая сте се съгласили, но веднага след това сте съжалили за решението си, или пък на гости у колега, който не е съвсем такъв, за какъвто сте го мислели. Изгубили сте достатъчно от времето си!

Какво наистина искате

Той да разбере, че между вас всичко е приключило, макар и никога да не е започвало. „Между нас няма да се получи. Благодаря ти и довиждане!“ Само че вие сте мил човек и не желаете да нараните достойнството и чувствата на мъжа насреща.

Съветът на професионалиста

„Като при всяка критична ситуация, първото нещо е да създадете благоприятен контекст. Започнете, като дадете на мъжа усещане за собствената му значимост, за да запазите егото му. Но го направете по начин, който не засяга отношенията ви с него, за да не му давате излишни надежди, или изречете комплимент, касаещ външни фактори, така че да няма за какво да се хване.


РОМАН В ОФИСА: ЗА ИЛИ ПРОТИВ


Кажете, например, че харесвате якето му (вместо очите му). След което използвайте извинение да си тръгнете – такова, върху което и двамата нямате контрол. Не му оставяйте място за преговори! Оправдайте се, че трябва да идете до болницата, където ваш приятел лежи със силно заразна тропическа треска. Очевидно, вашият ухажор не може да дойде.

Ако все пак настоява, дръжте се неадекватно или дори откровено лудо. Помага!

Шанс за успех

80%. Ако той вече ви познава и наистина си пада по вас, вероятно няма да се откаже лесно. Все някога ще трябва да бъдете честни и да му обясните, че просто не споделяте чувствата му. В останалия процент случаи необяснимостта на поведението ви и на създалите се ситуации би трябвало да са достатъчни да го обезкуражат.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser