Преминете към основното съдържание

КАК ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ... със свекървата

Свекървата все ви се меси? Няма страшно, разполагаме с професионален парламентьор! Неговите изпитани методи ще ви помогнат да успеете във всяка ситуация
Тя има мнение за всичко.
Тя има мнение за всичко. © iStock

Цел на преговорите

Да държите някого, който постоянно ви се меси, настрана. Как да го постигнете? Питаме Маруан Мери – елитен посредник, ходещ детектор на лъжата и специалист по поведенчески анализ!

Корпорации и правителствени организации от цял свят му звънят в критични ситуации – заложници, откупи, изнудвания, ескалирали протести, свръх деликатни транзакции и много други. Маруан ръководи базираната в Париж Агенция за преговори (ADN), която основава заедно с Лорен Комбелбърт, бивш кадър на френския еквивалент на SWAT отрядите.


О, МАМО!


Специално за ELLE известният парламентьор издава някои свои трикове за ефективни преговори. За да направи трасето пред вас малко по-лесно за маневриране!

Кризисна ситуация

Свекървата ви идва на гости за уикенда и вие настръхвате. Та тя има мнение за всяко нещо в дома и домакинството ви и мисли, че трябва да оказва влияние върху възпитанието на децата ви – когато всъщност остави това на нейния собствен син да го довършите вие. Явно тайно си мечтае да контролира живота ви. Но как да ѝ откажете, без да я обидите?

Какво наистина искате

Да я държите колкото се може по-настрани, докато все пак поддържате някакъв контакт с нея. В края на краищата, е майка на мъжа, когото обичате, и баба на децата ви. И не само, че някой ден може да се нуждаете от нея, но и дълбоко в себе си, все пак я цените. В един идеален свят, тя щеше да знае кога е прекалила, но, уви...

Съветът на професионалиста

„Винаги имайте наум, че не е добра идея да ѝ казвате директно „не“. Ако ви зададе въпрос, обърнете го така, че да го насочите към нея: „О, ти си планирала да дойдеш?“

След което не използвайте „аз“ при изтъкването на другите планове, които вече сте направили. Вместо това кажете: „Ние вече се организирахме да...“ или „Нашият уикенд е вече планиран“. Като под „ние“ имате предвид вас и вашия партньор, като двойка.


ДА СЕ НАСЛАДИМ НА ПРАЗНИЦИТЕ БЕЗ СТРЕС И УМОРА!


И накрая, не изпадайте в ситуация да се оправдавате. Тя е тази, която трябва да даде някакво извинение.“

Шанс за успех

70%. Успехът ви зависи от характера на вашата свекърва, способността ѝ да ви изслушва и вашата собствена непоколебимост. Не се огъвайте и търсете нови начини да я държите настрана. Усилията ви ще се отплатят.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser