Преминете към основното съдържание

КАК ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ... за да изобличите любимия в лъжа

Подозирате, че партньорът ви лъже? Няма страшно, разполагаме с професионален парламентьор! Неговите изпитани методи ще ви помогнат да успеете във всяка ситуация
Гласът му също може да го издаде.
Гласът му също може да го издаде. © iStock

Цел на преговорите

Да сте като детектор на лъжата. Как да го постигнете? Питаме Маруан Мери – елитен посредник, ходещ детектор на лъжата и специалист по поведенчески анализ!

Корпорации и правителствени организации от цял свят му звънят в критични ситуации – заложници, откупи, изнудвания, ескалирали протести, свръх деликатни транзакции и много други. Маруан ръководи базираната в Париж Агенция за преговори (ADN), която основава заедно с Лорен Комбелбърт, бивш кадър на френския еквивалент на SWAT отрядите.


ПО СЛЕДИТЕ НА ИЗНЕВЯРАТА


Специално за ELLE известният парламентьор издава някои свои трикове за ефективни преговори. За да направи трасето пред вас малко по-лесно за маневриране!

Кризисна ситуация

Имате усещането, че любимият ви не е откровен с вас и крие нещо. Шесто чувство или ревност? Женска интуиция или параноя? Понякога не е лесно да разграничим реалността от фантазиите.

Какво наистина искате

Да знаете със сигурност кога той ви лъже. Тогава можете да го конфронтирате за лъжите му или да го оставите да се оплете в тях. Можете да стигнете до дъното на нещата или да простите и забравите. От вас зависи. Знанието е сила.

Съветът на професионалиста

„Няма безпогрешни издайници за лъжата, но можете да следите индикаторите за стрес. Когато говорим, излъчваме три вида сигнали, които психолози като Пол Екман – световният авторитет по разобличаване на лъжите, вдъхновил сериала „Излъжи ме“ – ни съветват как да разчетем.

Най-напред е вербалното ниво (това, което ви казват), после е паравербалното (тонът на гласа, паузите, колебанието) и на трето място е невербалното (езикът на тялото, мимиките и жестовете). На всяко от тези нива което и да е отклонение от обичайното е като светнала червена лампичка. Например, на вербално ниво – ако партньорът ви разказва за вечерта си с далеч по-малко детайли от обикновено, вероятно крие нещо.


11 ЖЕСТА, КОИТО ИЗДАВАТ ЛЪЖЕЦА


Гласът му също може да го издаде – ако е по-висок, трябва да (си) зададете някои въпроси. И не на последно място, съветвам ви да наблюдавате внимателно раменете му. Ако човек прави изявление, докато ги свива (понякога съвсем незабележимо, понякога само едното), е твърде вероятно да не казва истината. Това е част от тялото, която изразява колебание и е почти безпогрешен детектор за лъжа – много полицаи използват тази техника при разпити. Тялото никога не лъже, то издава истината вместо нас.“

Шанс за успех

95%. Според Маруан, жените имаме дарбата да усещаме емоциите на другите. Научили сме се да откликваме на нуждите на едно бебе още от зората на човечеството и генетично ни е заложено да разгадаваме и най-малките гримаси и жестове, от които струят емоциите. И все пак, всеки може да сгреши в преценката си. А и знаете – любовта е сляпа.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser