Преминете към основното съдържание

КАК ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ... за децата с бившия

Не можете да се разберете с бившия си мъж за децата? Няма страшно, разполагаме с професионален парламентьор и с неговите изпитани методи за всяка ситуация
Как да гледате в една посока?
Как да гледате в една посока? © iStock

Цел на преговорите

Да постигнете съгласие с бившия по болна тема. Как да го постигнете? Питаме Маруан Мери – елитен посредник, ходещ детектор на лъжата и специалист по поведенчески анализ!

Корпорации и правителствени организации от цял свят му звънят в критични ситуации – заложници, откупи, изнудвания, ескалирали протести, свръх деликатни транзакции и много други. Маруан ръководи базираната в Париж Агенция за преговори (ADN), която основава заедно с Лорен Комбелбърт, бивш кадър на френския еквивалент на SWAT отрядите.


КАК ДА СЕ НАУЧИМ ДА РАЗБИРАМЕ ДРУГИТЕ ХОРА


Специално за ELLE известният парламентьор издава някои свои трикове за ефективни преговори. За да направи трасето пред вас малко по-лесно за маневриране!

Кризисна ситуация

Дори и двамата да искате най-доброто за децата ви, не е лесно да се обедините около един възпитателен метод. Което понякога се превръща в конфликт, без значение дали сте заедно или сте разведени.

Какво наистина искате

Да сте последователни при възпитанието на децата и да демонстрирате обединен родителски фронт.

Съветът на професионалиста

„Двамата родители трябва най-напред да се разберат за т.нар. споделена обща цел. Тя е ключов инструмент при всички преговори и не подлежи на въпрос – дискутиращите обсъждат само начините за постигането ѝ.

При двойките, дори при разведените, се счита, че благополучието на детето е такава обща цел. Ала родителите могат да имат много различни идеи за постигането ѝ. Единият, например, иска да е по-стриктен, докато другият е „доброто ченге“.


ЗАЩО МИЛЕНИАЛИТЕ НЕ СЕ РАЗВЕЖДАТ


При разрешаването на този конфликт най-важното е да се разбере какво наистина иска отсрещната страна. Това е трудно, защото има разлика между това, което родителят очаква от детето си, и онова, което действително иска за него. Но ако изчистите понятията, лесно ще формулирате и крайната цел.“

Шанс за успех

85%. „Преговарянето не означава да убедиш отсрещната страна, а да предизвикаш промяна“, казва Маруан. Имайте го предвид и ще постигнете каквото искате.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser