Преминете към основното съдържание

КАК ДА ВОДИТЕ ПРЕГОВОРИ... за повишение

Заслужавате увеличение на заплатата или нов пост, но не знаете как да си ги поискате? Няма страшно, разполагаме с професионален парламентьор и изпитани методи за всяка ситуация
 Демонстрирайте самочувствие.
Демонстрирайте самочувствие. © iStock

Цел на преговорите

Да убедите шефа си, че заслужавате повече. Как да го постигнете? Питаме Маруан Мери – елитен посредник, ходещ детектор на лъжата и специалист по поведенчески анализ!

Корпорации и правителствени организации от цял свят му звънят в критични ситуации – заложници, откупи, изнудвания, ескалирали протести, свръх деликатни транзакции и много други. Маруан ръководи базираната в Париж Агенция за преговори (ADN), която основава заедно с Лорен Комбелбърт, бивш кадър на френския еквивалент на SWAT отрядите.


5 ДУМИ, КОИТО ВИ ДЕЛЯТ ОТ УСПЕХА


Специално за ELLE известният парламентьор издава някои свои трикове за ефективни преговори. За да направи трасето пред вас малко по-лесно за маневриране!

Кризисна ситуация

Заслужавате увеличение на заплатата. Този договор е за вас. Това повишение трябва да е с вашето име. И все пак, още не се случва. Какво толкова правят другите, че успяват?

Какво наистина искате

Да получите истинско признание за стойността на вашата работа. Но дали наистина сте толкова ценни? Дали не сте прекалено амбициозни? Заслужавате ли действителност подобно признание? Ами ако искате прекалено много? Вече не знаете какво да мислите.

Съветът на професионалиста

„По принцип, на жените наистина им липсва самочувствие. Задушавате се от усещането, че сте на позиция, която не заслужавате, и ви е трудно да пристъпите напред, за да излезете от нечия сянка. Трябва да премахнете преградите, които сами сте си поставили.


КАК ДА НАПРАВИТЕ LINKEDIN ПРОФИЛА СИ ПО-ЕФЕКТИВЕН


Като начало, „преструвайте“ се по-често. Демонстрирайте повече самочувствие, дори да не се чувствате толкова успели. Акцентирайте върху това, колко далеч сте стигнали, а не колко далеч искате да стигнете. Трябва да сте по-малко строги към себе си. Защото вие сте първата страна, с която трябва да водите преговори. ВИЕ сте първият човек, когото трябва да убедите, че заслужавате това повишение!“

Шанс за успех

Всичко зависи от това, откъде започвате. За да изградите увереност, поговорете с някого, който ще е честен и прям с вас – приятел, съпруг, близък. А когато излагате искането си, помнете, че тъкмо жените имат дарбата да защитават правата си, докато уважават и правото на другия – незаменимо качество при преговори. Възползвайте се от него!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser