Преминете към основното съдържание

Как да заставим себе си да пием повече вода?

В горещината добре известното правило на "осемте чаши" става жизненоважно за кожата и тялото
© iStock

Когато термометърът навън бързо надхвърля поносимите температури, количеството слънчева светлина загрява нуждата ни от хидратация.

Но дори и в горещината сме свикнали да заменяме постоянно водата с алтернативни напитки като чай, кафе, фрешове и т.н.

Не е ли време да дадем на тялото ни достатъчен обем от чисто H2O, което заслужава?


ОТ КОЛКО ВОДА СЕ НУЖДАЕ ВАШАТА КОЖА?


Пакетираната вода е най-голямата категория в напитки без съдържание на алкохол и е с отлично представяне сред всички възрастови групи. България е богата на минерални извори с качествена вода и на пазара присъстват 3 основни сегмента: минерална, изворна, трапезна, като тенденцията е нарастването на „изворната“ вода. 

С посланието си „Нежна грижа всеки ден“ и благодарение на естествения си произход и ниското съдържание на минерали и натрий, изворна вода РОСА е подходяща за всекидневна употреба за всяка възраст, включително и за приготвяне на бебешка храна.

Ако сте от тези хора, които постоянно трябва да бъдат напомняни да пият вода, то ние сме намерили няколко трика, които ще ви помогнат да задължите себе си да се хидратирате по-редовно. 

Контролирайте консумацията на вода чрез телефона си

Не е нужно да имаме способности на екстрасенс, за да знаем, че сте "залепени" за телефона си 24 часа в денонощието. Така че, защо да не го включите в полезно действие и не си помогнете да контролирате колко вода пиете през деня. Можете да изтеглите хиляди приложения като Waterlogged, коeто регистрира всеки милилитър течност под формата на игра и поставя пред вас определени задачи за хидратация на тялото. Освен това, обикновено, тези приложения съдържат графики, които се актуализират в реално време, за да ви покажат колко сте близо до постигането на целта.

Друг сигурен начин да пиете повече вода с помощта на телефона е да настроите алармата на всеки два часа. Не забравяйте да изберете любимата си музика или да поставите в името на напомнянията мантрата: "Вода, вода и отново вода!"

Купете красива бутилка за вода

Понякога всичко, от което наистина се нуждаем, е малко визуална мотивация. Стилната бутилка за вода, която изглежда впечатляващо на вашия работен плот, ще иска да се допълва през целия ден. Може би това е вашият ключ към спазването на препоръчителната доза H2O?


ДА ПИЕМ ПРАВИЛНО ТЕЧНОСТИ


 

Направете си 45-дневно предизвикателство

Учените са доказали, че всеки навик е развит след 45-ия ден. Организирайте си истинско предизвикателство (между другото, можете да включите и ваши приятели/колеги към него). Нека вашата жажда за конкуренция стимулира да развиете полезния навик. За да "не се счупи" това ваше желание е достатъчно да "персонифицирате" бутилка вода. Например, залепете върху нея точното време, в което трябва да пиете вода или сложете малко желание, което ще бъде изпълнено само, ако изпиете установената за деня кристална течност. Друг вариант е да си обещаете награда след изтичането на срока - скъпи обувки или рокля с готин принт. 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser