Преминете към основното съдържание

Как датата на раждане определя характера и живота ни

Тя може да разкрие някои неподозирани черти или да ви убеди, че човекът срещу вас е такъв, какъвто предполагате.

Вероятно не предполагате, че и по деня на раждане (не като ден от седмицата, а като число) може да се разкрият някои скрити черти от характера. Всъщност това е част от нумерологията. По датата на раждане може да се разгадае не само нравът, а и как даден човек би реагирал в определена ситуация.

Нумерологията е древно знание, използвано още от вавилонците и древните гърци и съхранено до наши дни. А дали ще й вярвате, или не, това зависи само от вас. Може да я приемете и просто като забавен начин да разберете нещо повече за себе си и хората около вас.

Ако сте родени на: 1, 10, 19, 28

Вие сте истински водачи. Можете да вземате правилните решения в подходящия момент и да управлявате група от хора. Вие сте предприемчиви, щедри и уверени. Освен това притежавате харизма, пред която никой не може да устои. Независими сте, креативни, смели и волеви личности, решени да прокарат свой път в света, за което разчитате единствено на своята интелигентност. Вие сте родени лидери, но имате добра и вярна самооценка. Притежавате силна амбиция, подкрепена от голяма енергия, постоянство и решителност. Понякога трябва да бъдете окуражени, но като цяло вашите умения за анализиране на ситуацията са отлични и винаги правите точните стъпки в точното време. Добри организатори сте.

Ако сте родени на: 2, 11, 20, 29

Вие сте много емоционални и адаптивни, оптимисти и изпълнени с надежда. Но имате нужда от безопасни пространства около себе си, където никой и нищо да не ви застрашава. Надарени сте за изкуство и музика, лоялни сте към приятелите си. Стремите се към хармонична среда и знаете как да се възползвате от възможностите, за да я постигнете. Родени дипломати, вие работите по-добре с други хора, отколкото самостоятелно. Имате нужда от внимание и обич. Обичате да се обграждате с любими хора и предмети. Страхувате се от самотата и изпитвате необходимост да живеете сред много хора. Отношенията ви с околните са водещи.

Ако сте родени на: 3, 12, 21, 30

Вие сте родени оратори. Надарени сте с остър ум и огромно въображение. Изключително креативни, вие сте призвани да пишете, изнасяте лекции, преподавате, да се изявявате в областта на журналистиката или изкуството. Социалният живот и приятелите са много важни за вас, но в същото време истински близките ви са тесен кръг от хора. Амбициозни сте, щедри и искрени, имате много точно мнение за всеки. Не обичате ограниченията и гоните целите си докрай. Проявявате се най-добре в интелектуалната и творческата област. Общителни сте и с въображение, подвижни, харесвате динамичната работа. Притежавате много таланти. Не умеете да релаксирате, постоянно имате нужда от движение.

Ако сте родени на: 4, 13, 22, 31

Изключително старателни. Стремите се да успеете в това, което правите, и му се отдавате изцяло, дори да е за сметка на личното време. Амбициозни сте, но искате не просто да завършите работата си, която сте започнали, а да я направите съвършено. Следвате точно всички правила, планирате, стриктни сте и никога не спирате, докато не постигнете целите си. Изглеждате сериозни и строги за онези, които не ви познават добре. Но всъщност сте ведър човек, който обаче не обича да се разкрива пред всеки. Семейството и благополучието му са много важни за вас. Късметлия сте, стремите се към стабилност, обичате домашния уют, предпочитате рутината пред приключенията.

Ако сте родени на: 5, 14, 23

Обичате новите преживявания и интригуващите предложения. Силни и смели сте, не се притеснявате от последствията от вашите действия, не се притеснявате и да рискувате, но пък винаги имате готово решение за всеки проблем. Обичате неизвестното, искате да изследвате нови хоризонти и няма значение дали ще го направите за собствено удоволствие, по работа, или заради любим човек. Имате буен нрав, интелигентни сте и доста амбициозни. Обичате да сте винаги в движение, да сте свободни, да пътувате, да не ви ограничават в това какво говорите. Способни сте да убедите всеки в правотата си. Родените в тези дни са страстни в любовта, многостранни личности, приключенски настроени, с пъргав ум, надарени с голяма физическа издръжливост.

Ако сте родени на: 6, 15, 24

Ако сте родени на тези дати, вие сте сред най-интелигентните хора. Често ви смятат за интелектуалеца на групата и ви приемат за духовен водач. Имате обширни знания и знаете как да преминете с лекота през всяка ситуация. В състояние сте да решите проблемите си без физически действия и можете да излезете от всяка ситуация, като използвате единствено ума си. Религията ви изкушава и умеете да налагате своята вяра на другите. Имате добър психологически усет за хора и ситуации, както и забележителна сила на волята. Вашата логика е очевидна. Обичате всяко ново преживяване, което ви учи на нещо ново, а не е просто безсмислен риск заради едната емоция. Имате нужда от обич, сигурност.

Ако сте родени на: 7, 16, 25

Поради мечтателния си дух, предпочитате да прекарвате времето си сами. Философията е една от любимите ви теми. Често си задавате екзистенциални въпроси и обичате да виждате нещата от различни гледни точки. Вие сте изтъкани от противоречия, но харесвате това свое качество. Оптимистично сте настроени към живота, често имате голям късмет и лесно можете да достигнете върхове. Вие сте сантиментални, но без да влагате излишни емоции, интроспективни и аналитични сте. Имате малко приятели, а често предпочитате само собствената компания. Любовта е важна за вас, но не и жизненонеобходима. Евентуалният ви партньор може да изпадне в затруднения, защото не сте лесен човек.

Ако сте родени на: 8, 17, 26

Знаете как да печелите пари и особено как да ги харчите. Работите усилено, сериозни сте и винаги успявате да постигнете целите си. Интересувате се от финанси, прогрес и материални активи, но трябва да се организирате, за да бъдете успешни. Вашият потенциал се изразява най-добре, когато имате ясни цели. Вие сте щедри, разбиращи, активни. Притежавате „вулканичен“ ум и доста подвижно тяло. Мразите да губите времето си с незначими неща, както и онези, които ви принуждават да го губите. Имате вродена способност за точна преценка, овладяване на различните ситуации и способност за упражняване на авторитет.

Ако сте родени на: 9, 18, 27

Имате вродено чувство за справедливост, изключително силна воля и винаги успявате да добиете цялостна представа за ситуацията, независимо колко объркана е тя. Много интелигентни сте и с бързи рефлекси, освен това отлични оратори. Опортюнисти сте по нрав, притежавате големи амбиции и така рискувате да бъдете заобиколени от завистливи хора. Щедри сте, лесно впечатлявате околните, но трябва да бъдете много внимателни, за да не се окаже, че давате прекалено много на грешните хора. Отдадени сте на семейството си и бихте направили всичко за любимите хора. Разбирате веднага, ако някой се нуждае от помощ, и бързо се отзовавате. На вас може да се разчита винаги.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser