Преминете към основното съдържание

Как един фестивал ще преобрази стария център на София?

„квАРТал фестивал“ ще покаже скрития потенциал на столицата ни
© Райна Тенева

Старият еврейски квартал в София – това е районът, разположен в периметъра между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза. Именно там между 16 и 18 септември ще се проведе първото издание на „квАРТал фестивал“ – фестивал за култура и начин на живот.

© Райна Тенева

За три поредни дни районът ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които не само имат отношение към София, но и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона.

© Райна Тенева

Ключови локации ще очакват посетителите за да им покажат атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. В рамките на събитието са предвидени разнообразни представления, артистични пърформънси, лекции и работилници. Многобройните действащи в периметъра ателиета, арт-пространства и различните йога и спортни центрове ще отворят врати за гостите, а специална обиколка ще покаже и потенциалните, все още неизследвани и празни пространства на всички заинтересовани да ги наемат и да ги превърнат в място, където могат да реализират своите бизнес и артистични идеи.

© Райна Тенева

Няколко специални тур-обиколки ще обогатят знанията на гостите на „квАРТал фестивал“ – те ще представят сградите с интересна архитектура, ще разкажат историята на техните обитатели, ще покажат всички скрити „съкровища“ и ще хвърлят светлина върху един от най-проспериращите и интересни софийски региони от началото до средата на миналия век.

© Райна Тенева

За доброто настроение на посетителите са подготвени и специални гурме и бар турове с много изненади и награди, а музикалната програма, включваща както изпълнения на живо така и диджей партита, ще допринесе за хубавата атмосфера на събитието.

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser