Преминете към основното съдържание

Как един модел от Ню Йорк стана бушмен в Намибия

Невероятната история на Александра Орбек Нилсен е в новия брой на списание ELLE, посветен на идеята да живеем и мислим красиво за природата и земята
Модел и актриса в Ню Йорк, красивата Александра днес е бушмен в Намибия
Модел и актриса в Ню Йорк, красивата Александра днес е бушмен в Намибия

Племето сан в Намибия все още са смятани за бушмени и от европейците, и от местните. Известни са като ловци-събирачи, които говорят със специфични цъкания и са потомци на първите жители в южната част на Африка. Вече седем години част от тях е една американка от норвежки произход. Красива и талантлива, навремето модел и актриса в Ню Йорк, днес Александра Орбек Нилсен е бушмен, осиновена от Джу/хоанси – „истинските хора“! Тези дни за кратко се връща под светлините на прожекторите, макар и от Намибия, за да украси корицата на списание ELLE България.

Невероятната й история може да прочетете на страниците на списанието. Както и да видите впечатляващата фотосесия, заснета в пустинята Калахари, с новите приятели на Александра – дивите животни, за които тя се грижи.

Александра Орбек Нилсен, която от седем години е осиновена от Джу/хоанси

„Прекарвайки времето си с Джу/хоанси, научих, че не знам нищо. Бях толкова бедна в сравнение с тях. Те са тези, които могат да помогнат на себе си, като ни научат как да съхраняваме и опазваме природата, защото я разбират много повече от всеки друг“, казва Александра пред ELLE. „В Ню Йорк има много хора, но повечето от тях не живеят истински. Вижда се в празните им погледи. Често губят посоката си и виждат слънцето единствено в отраженията на небостъргачите“, твърди още красавицата.

На страниците на новия брой на списание ELLE компания й правят още нейни колежки от модния подиум, като Жизел Бюндхен, Татяна Патиц и Барбара Палвин, осъзнали щастието от обикновените неща, които ни помагат да възстановим връзката си с природата. Българският модел Валентина Димитрова, която доскоро работеше в Ню Йорк, днес също е на село, грижейки се за собствената си екологична ферма.

Българският модел Валентина Димитрова, която доскоро работеше в Ню Йорк, днес също е на село, грижейки се за собствената си екологична ферма

Не е нужно да сте запалени екоактивисти, за да ви е интересно да научите, че и модната, и козметичната индустрия влагат невероятни усилия за нови разработки, като кожа от медузи или бельо от дърво, за да открият точната формула, по която производството им да щади природните ресурси.

Очакват ви още интересни истории за хюга – изкуството да живеем щастливо, за бохемския стил нормкор, който от модата завладя и козметичния арсенал, за тенденцията Slow Sex, която продължава линията Slow Food, но храни сетивата с нови измерения на интимността... Както и интервюто на Деница Дилова, която ще ви убеди, че „любовта е най-големият урок“!

Търсете новия брой на списание ELLE от 19 май!

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser