Преминете към основното съдържание

Как един сутиен промени живота ми

ELLE изпрати Шарън Брадли на специална мисия. Тя се върна не само с ново деколте, но и с ново самочувствие
© iStock

Даровете, с които майката природа ме е благословила, са доста противоречиви. Имам тесен гръден кош и гръб, но се „радвам“ на разкошно дупе, което започна да расте просто ей така, от нищото, когато бях на 16. Да не споменавам за бюста – сменях размерите толкова бързо, че се налагаше да прекарвам голяма част от времето си в магазините за бельо.

Това, което винаги откривах, покриваше отчасти формите ми – половината винаги бяха навън. Да не споменавам за пагубния ефект на центрофугата върху деликатните форми на сутиена. Ето защо, когато от ELLE ме попитаха дали проявявам интерес към темата за подходящия сутиен, затворих телефона и набрах Rigby&Peller, един от реномираните лондонски магазини за бельо. Сред клиентите му са кралски особи, звезди на киното и модата.

Кейт Уинслет: „Винаги започвам от сутиена. Ако той е наред, значи всичко е наред.“

В уречения час бях там. Очаквах да ме посрещне жена със сериозно изражение и метър на врата. Вместо това се запознах с Реджайна – лъчезарна дама на двайсет и няколко години, облечена в черно. Покани ме да я последвам в една от пробните. Дръпна завесата и ме помоли да се съблека. Носех най-повдигащия сутиен, който имам. Реджина нацупи устни, приближи се към гърба ми, сложи пръстите си под презрамката, сякаш да премери нещо и погледна към отражението ми в огледалото. „Свали го“, каза тя с тон, който не търпи възражение. Шокирана съм! Мислех си, че има друг начин да ми вземат мерките.


                                    Тя е на 57 г. и се снима в реклама на бельо!


„Не използваме шивашки метър, в случая не върши никаква работа“, каза ми Реджина. „Моля?“, не схващах аз. „Не дава точните мерки – сутиените са еластични, разтягат се, а метърът – не“, обяснява ми тя. „Меря те на око: ще трябва да свалиш всичко, за да установя с какво точно разполагаш.“ Е, добре тогава.

След като ме огледа внимателно, Реджина потъна в магазина. Върна се с няколко сутиена, които трябваше да пробвам. Първият беше копринен, с цели чашки в цвят на старо злато. Реджина ме помоли да го облека и да се наведа под различни ъгли, за да могат гърдите ми да обходят добре чашките. Искам да отбележа, че тя извърши тази операция с прецизността на астронавт от НАСА, приземяващ космически кораб. Накрая поиска хубаво да изправя гръб, за да определи съвсем точно положението на гърдите ми.

© iStock, Правилният сутиен се познава по това, че презрамката на гърба минава през най-тясната му част, а чашките повдигат, без да притискат гърдите

Резултатът беше впечатляващ: за първи път в моя живот „нещата“ бяха там, където е мястото им. Чашките обгръщаха гърдите ми, а презрамката отзад минаваше много по-ниско, отколкото бях свикнала. „По какво ще познаеш правилния сутиен? По това, че презрамката на гърба минава през най-тясната му част, а чашките повдигат, без да притискат гърдите прекалено много една в друга“, разкри ми една от тайните на професията си Реджина.

„Около 80% от жените носят грешния размер. Най-често допусканата грешка е със сутиени, които са прекалено тесни отпред и прекалено широки отзад. Ти си класика в жанра – мислиш, че 36D, а всъщност си 30F.“ 30F ли? Това ми звучеше като номер на място в Боинг 747, а не като размер на сутиен!


                             Звездите по бельо!


Пробвах още няколко модела, но нито един не ми хареса колкото първия. Сложих си го в чантичката и през следващите дни се забавлявах да изследвам ефекта от него. Като се започне от приятелките ми, които веднага доловиха разликата, до новото ми гадже, от когото също получих поздравления.

След десетина дни имах мейл от Rigby&Peller, с който ме информираха кога започва разпродажбата. 60 британски лири за един сутиен са висока цена за нещо, което служи за укротяване на формите ти, но когато инвестицията те кара да се чувстваш като кинозвезда, не трябва да се вживяваш чак толкова в цифрите. Ето какво ще си повтарям отсега нататък!

 

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser