Преминете към основното съдържание

Как екипът на "Бомба със закъснител" превърна Чарлийз Терон в Мегин Кели?

Актрисата е трябвало да носи много деликатни протези

© Форум Филм България / Lighthouse

Американската актриса Чарлийз Терон разказа в интервю за The Hollywood Reporter за грима, който е носила по време на снимките на филма на Джей Роуч „Бомба със закъснител“.

С прерхидролена коса, свити устни и няколко добре поставени протези, трансформацията на Терон е възможно най-близка до чертите на Кели, която през 2016 г. се присъедини към много от служителите на Fox News, и обвини Роджър Ейлс в сексуален тормоз.

Първоначално, обаче носителката на "Оскар" е била на път да откаже ролята, защото този скандал, освен че е бил твърде известен.

„Всички много добре знаят за кого става дума, когато чуят името Мегин Кели. Не е като, когато играех Айлийн Уорнос и хората бяха „О, кой е това?“, споделя Терон пред медиите.

Нейният приятел Роуч я разубеждава и двамата се захващат да разкажат история, която не е фокусирана върху Ейлс, а върху жените около него. Драмата около Fox News подхранва няколко холивудски проекта през годините, включително "The Loudest Voice", с участието на Ръсел Кроу и на HBO продукцията "Succession". Но, това е първият филм, който прави дисекция на скандала през очите на засегнатите жени.

За да се првърне изцяло в Кели, Терон назначава известния гримьор Кадзухиро Цуджи, който преди години спечели „Оскар“ за превръщането на Гари Олдман в Уинстън Чърчил във филма „Най-мрачният час“. Технически той се е оттеглил от работата си като гримьор, но Терон го умолява да прекрати пенсионирането си за нейната продукция.

© Форум Филм България / Lighthouse

"Тя [Мегин Кели] е много трудна и се носи по един много силен начин давайи усещането, че не би могъл да пробиеш през никоя от изградените ѝ стени", казва Терон. "Но има моменти, в които я наблюдавате - особено след събитията във филма, където можете да видите малко и от нейната уязвимост".

Актрисата и продуцент признава, че дори при цялата тази подготовка е имало моменти, в които нещата не са вървели по план. „Протезите на очите бяха особено трудни“, казва Терон през смях. "Всички постоянно се смяхме, защото например само с едното око можех да мигам и изглеждаше все едно имам стъклено око."

За играта ѝ в ролята на Кели, Терон споделя: „Не можете да разкажете подобна история, ако не сте съпричастни. Не е нужно да са ви симпатични персонажите, но ако не ги разбирате или не сте готови да се разходите в обувките им, не можете да разкажете историята.“

© Форум Филм България / Lighthouse

омба със закъснител" е вече по кината, а освен Чарлийз Терон, във филма взимат участие и Никол Кидман в ролята на Гретчен Карлсън, Марго Роби и Джон Литгоу - преобразен като Роджър Ейлс.

Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser