Преминете към основното съдържание

Как Гуинет Полтроу поддържа форма

„Обичам да се чувствам добре, а се чувствам най-добре, когато тренирам“, признава актрисата
© getty

В поредица от статии ще ви запознаем с хранителните и фитнес навици на осем известни жени в Холивуд, а и не само. Коментарите на професионалния инструктор Мартин Гаджев са щипката сол, която ще направи редовете още по-вкусни и полезни.

ХРАНЕНЕ

Екранната партньорка на Железния човек е известна със здравословния си начин на живот, който се изразява в суровоядство. Някои твърдят, че бидейки само по себе си една от най-рестриктивните диети, суровоядството понякога може да е доста опасно. Е, за Гуинет това няма значение. Тя консумира единствено сурови храни и е сигурно сред най-големите почитатели на джусинга (пречистване от токсините с помощта на прясно изцедени сокове). Кейлът е нейният безспорен фаворит. Поради тази причина го включва в менюто си под различни форми през целия ден – смути, супа, салата... Актрисата споделя и още една тайна за здраве и добра форма:

„Начинът ми на живот е базиран не само на чисто хранене, но и на чист сън: минимум 7-8 часа, дори 10 – за оптимален ефект.“

ТРЕНИРОВКИ

„Обичам да се чувствам добре, а се чувствам най-добре, когато тренирам“, признава актрисата.

Затова и го прави във всеки един момент, когато намери време.

Гуинет е страстен фен на метода на Трейси Андерсън: загряване с танци, включващи интегрирани движения на ръцете. Температурата в стаята, където се провежда тренировката, трябва да е 29 градуса. Идеята е, че когато се затоплят, мускулите работят по-добре, съответно работата върху тях и с тях е по-ефективна. Какво точно прави Гуинет? Кардио – не повече от 30 минути 3-4 пъти седмично и... забележете, всеки ден – комбинирани упражнения за корем+дупе+крака, дупе+бедра, ръце+гръб+корем+дупе+крака.


ГУИНЕТ ПОУЛТРОУ Е ГОЛА НА КОРИЦАТА НА СВОЕТО СПИСАНИЕ


Какво мисли Мартин? Каквото и да прави Гуинет Полтроу, не може да й се отрече, че физическата форма, в която се намира, е дяволски добра. Хранителният й режим е лишен от храни, богати на въглехидрати, които да спомагат за по-силови тренировки, това оправдава времетраенето на тренировките й. Няма сили за повече! Идеята за високата температура, при която Полтроу провежда тренировките си, е свързана най-вероятно с повече гъвкавост и еластичност на мускулите. При тази температура кардиото е нездравословно и може да доведе до нежелани реакции в тялото ни.

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser