Преминете към основното съдържание

Как и за какво да използвате мицеларната вода?

Вижте особеностите на състава и приложението й, както и плюсовете и минусите
© iStock, PR

Изначално мицеларната вода била създадена за чувствителна и склонна към алергии кожа на бебета и малки деца. Ето защо в състава й няма пенообразуващи агенти, които изсушават епидермиса и са честа причина за дразнене. Мицеларната вода е алтернативата на 3-в-1. С други думи, тя е предназначена да замени цял един арсенал от почистващи средства.

Приложение

Мицеларната вода се нанася върху памучен тампон – с него се обтрива кожата на лицето, клепачите и шията. Процедурата се повтаря. Продължава докато тампона остане чист. Навлажненият тампон с мицеларна вода е най-надеждният помощник в премахването на всякакви остатъци от грим.

Плюсове

Подходяща е за всички типове кожа и дори и за тези, които носят контактни лещи. Незаменима е по време на пътуване, защото тонизира кожата.

Минуси

Не се справя с водоустойчив грим. Премахва замърсяванията само на повърхността на кожата. Бързо свършва. Мицеларната вода прекрасно изпълнява совето предназначение, но не може да замести дълбокото почистване на кожата. Освен това, тя не може да замени и почистването с пяна, с почистващо мляко, пилинг и други почистващи продукти. 

Автор Люба Вангелова

messages.loading
Горе
ELLEworldtwitter-logo-silhouettepinterestinstagram envelopeyoutubemenuclose chatalarmexclamation-signwarninglocked-padlockfavorite-heart-buttonmagnifying-glassdown-arrowuser